Se construieşte mai puţin, dar mai scumpconstructii

Sătmărenii construiesc mai puţin în ultima perioadă de timp, însă mult mai scump faţă de anul trecut. Astfel, dacă în luna septembrie a anului trecut Direcţia Arhitectului-şef din cadrul Primăriei Satu Mare a eliberat 69 de autorizaţii de construire în valoare totală de 12,38 milioane de lei, în luna septembrie a acestui an au fost eliberate 62 de astfel de autorizaţii, dar în valoare de 31,78 milioane de lei.

Potrivit raportului Direcţiei Arhitectului-şef, în cursul lunii septembrie a acestui an au fost eliberate 62 de autorizaţii de construire, cu şapte mai puţine decât în aceeaşi lună a anului trecut, în valoare totală de 31,78 milioane de lei, cu 19,4 milioane de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dintre acestea, 40 de autorizaţii (35 anul trecut) au fost pentru lucrări edilitare în valoare de 4 milioane de lei (2,2 milioane anul trecut). De asemenea, au mai fost eliberate 22 de autorizaţii de construcţie în valoare totală de 27,77 milioane de lei, faţă de cele 34 de autorizaţii de construcţie eliberate în luna septembrie a anului 2014, în valoare totală de doar 10,2 milioane de lei.

Dacă în luna septembrie a acestui an au fost eliberate 10 autorizaţii de construire locuinţe, în valoare de 2,9 milioane de lei, două pentru case de vacanţă, construirea unui spaţiu de producţie în valoare de 18,66 milioane de lei sau reabilitarea unor şcoli sau spitale, în valoare de 4,5 milioane de lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost eliberate 10 autorizaţii pentru locuinţe, în valoare de 4 milioane de lei, mansardări şi extinderi – 1,42 milioane de lei sau realizarea unui hotel – 2,14 milioane de lei.

Demn de remarcat este şi faptul că anul trecut au fost emise 3 autorizaţii de desfiinţare a unor construcţii în valoare de 336.207 lei, iar în luna septembrie a acestui an au fost emise doar două, în valoare totală de 180.000 de lei.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts