Se zvoneşte prin ziare…  • La Senat s-a făcut listă de cumpărături. Aleşii intenţionează să-şi cumpere o maşină de numărat bancnote, 12 antene WIFI, servicii de curăţătorie chimică, dar şi materiale textile pentru confecţionarea perdelelor. Maşina de numărat bancnotele trebuie să fie dotată cu un sistem de detecţie, cu ultraviolete, pentru a detecta bancnotele lipite sau îndoite.
  • Comisia Europeană pregăteşte un nou mecanism de reluare a refugiaţilor. României i-ar putea reveni peste 20.000 de refugiaţi (3,9 %) din numărul total.Ceea ce înseamnă că ţara noastră ar urma să primească de patru ori mai mulţi imigranţi decât a stabilit iniţial Uniunea Europeană.
  • Ministerul Educaţiei intenţionează să lanseze din 1 ianuarie 2016 un soft naţional antiplagiat. Acesta va fi folosit de toate cele 186 de şcoli doctorale din cadrul universităţilor româneşti, atât de stat, cât şi particulare. De menţionat, totuşi, că softul va fi folosit doar pentru tezele de doctorat prezentate după 1 ianuarie 2016. Ceea ce înseamnă că tezele suspectate de plagiat până la această dată nu vor fi trecute prin acest soft.
  • Ministrul Rus al Apărării, citat de AFP, a anunţat că Rusia este pe cale să termine construirea unei mari şi ultramoderne baze militare în Antarctica. 150 de soldaţi vor putea trăi în mod autonom timp de un an şi jumătate. Această construcţie cuprinde în mod special vaste depozite de carburant, hrană şi echipament adecvat.
  • Clujeanul Vasile Adamescu (68 de ani) este surd, mut şi orb de la vârsta de doi ani. În ciuda acestor probleme de sănătate este considerat al treilea om din lume care a scris o carte. El a reuşit să înveţe şi patru limbi străine, a terminat cu brio Facultatea de Psihopedagogie şi a studiat desenul şi sculptura, pe care le practică cu un talent aparte.

Voicu D. Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts