Un GIGANT al medicinei SĂTMĂRENE. Dr. Rumelia Koren a fost DISTINSĂ cu titlul de “Cetăţean de onoare” 

medicale

În cadrul festivităţii de deschidere a celei de-a XII-a ediţii a Zilelor Medicale Sătmărene, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, i-a înmânat ieri prof. univ. dr. Rumelia Koren titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare”.

Evenimentul este organizat de către Colegiul Medicilor Satu Mare şi se desfăşoară în perioada 15 – 17 octombrie. Preşedintele Comitetului Stiinţific al manifestării a fost prof.univ.dr. Rumelia Koren, invitaţii speciali fiind acad. prof. dr. Virgil Enătescu, prof. dr. Eleonora Luka Pilla şi conf.dr. Ladislau Ritli, de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Oradea.

Pe parcursul celor trei zile dedicate simpozionului vor fi susţinute aproximativ 40 de lucrări de specialitate. Ultima zi a evenimentului este rezervată secţiunilor de istorie medicală şi medicină şi artă. La final, medicilor le vor fi înmânate certificatele de participare.

În deschiderea evenimentului a avut loc decernarea a titlului de “Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare prof.dr. Rumelia Koren. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că acest titlu se acordă în semn de apreciere atât al cadrelor medicale cât şi al întregii comunităţi sătmărene.

“Este un semn de apreciere al întregului corp medical faţă de activitatea dumneavoastră, este o apreciere a cetăţenilor municipiului Satu Mare, în semn de respect pentru dumneavostră”, a spus Dorel Coica.

Prof. univ. dr. Rumelia Koren a mulţumit celor care a făcut posibil decernarea acestei distincţii. Rumelia Koren a ţinut să precizeze că a cerut să fie transferată în mod voluntar la Satu Mare fiind impresionată de drama sătmărenilor loviţi de inundaţiile din 1970. După doar trei ani a şi reuşit acest lucru, punâdn acest fapt pe seama unui semn divin.

“Vă mulţumesc pentru înalta cinste şi onoare pe care mi-o faceţi. Puţini oameni îşi pot dori momentele pe care le trăiesc eu astăzi. Începând cu o carieră într-un loc şi să nu îl părăsesc. Să fac o punte între primul loc de muncă şi actualul loc de muncă. Să fac o legătură între vechii şi noii prieteni. Mulţumesc Colegiului Medicilor, care a făcut această propunere, mulţumesc domnului primar şi tuturor consilierilor care au votat în unanimitate această nominalizare. Dar toate aceste lucruri în afară că mă onorează mă şi obligă. Dacă activitatea mea la Satu Mare a încetat în mod scriptic, în mod de sfulet şi de inimă continuă şi va continua la Satu Mare”, a spus Rumelia Koren.

Prof. univ. dr. Rumelia Koren este un nume de referinţă în sfera anatomopatologiei. Activitatea ştiinţifică pe care o desfăşoară vizează aprofundarea studiilor patologice, prognozarea unor tumori maligne şi elaborarea unor metode noi de lucru în patologie. Deţine o activitate laborioasă, cu peste 130 de articole publicate, citate în literatură de aproximativ 2700 de ori, 69 de abstracte/rezumate ale lucrărilor prezentate în forumuri naţionale şi internaţionale, coordonarea lucrărilor a 19 tineri cercetători. Activitatea şi contribuţiile aduse medicinei i-au fost răsplătite cu numeroase premii academice şi profesionale, fiind membră a unor prestigioase societăţi profesionale.
Deşi stabilită în urmă cu aproape trei decenii în Israel, a reprezentat cu cinste, pretudindeni şi permanent, şcoala de medicină din România. Dr. Rumelia Koren a primit în anul 2013 titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Vasile Goldiş, în semn de recunoaştere şi preţuire a bogatei activităţi ştiinţifice şi culturale pe care a desfăşurat-o şi o realizează în continuare în Satu Mare. Prof. univ. dr. Rumelia Koren este şi redactorul şef al revistei „Conexiuni Medicale” aparţinând Colegiului Medicilor din Satu Mare, o publicaţie recunoscută şi apreciată la nivel naţional şi internaţional.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, dr. Paula Mare, a ţinut să le mulţumească reprezentanţilor colegiului Medicilor pentru faptul că a invitat instituţia pe care o reprezintă să devină partener al evenimentului.

“În primul rând, permiteţi-mi să vă mulţumesc pentru bunăvoinţa dumneavostră şi pentru efortul pe care îl depuneţi de a organiza în fiecare an Zilele Medicale. Mă bucur că în acest an ne-aţi primit şi pe noi în echipa dumneavostră de organizatori, mai ales în perspectiva acreditării Spitalului Judeţean. La ora actuală Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare are cadre medicale de înalt profesionalism, cu lucrări premiate la nivel naţional şi internaţional”, a spus dr. Paula Mare.

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts