Ziua Armatei, sărbătorită în avans la Negreşti şi Ardudnegresti1

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită ieri, în avans, la Negreşti-Oaş. A fost ridicat un parastas în memoria eroilor neamului, au fost depuse coroane de flori, au fost rostite alocuţiuni iar la final, elevii şcolilor din oraş au prezentat un scurt program artistic.

Parastas şi depuneri de coroane la Negreşti
Manifestarea de la Negreşti-Oaş, care s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor, a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, după care un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul ortodox, Mihai Feher, şi protopopul greco catolic, Iacob Feier, a rostit o rugăciune şi au ridicat un parastas în memoria eroilor neamului.

În continuare, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Satu Mare, colonelul în rezervă Nicolae Codreanu, a fost invitat să prezinte un mesaj de Ziua Armatei Române. Acesta a spus în alocuţiunea sa că ostaşii armatei române au luptat, în cel de-al Doilea Război Mondial, pentru reîntregirea ţării.

În continuarea manifestării, au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei şi Consiliului Local Negreşti-Oaş, a structurilor Ministerului de Interne, a instituţiilor de învăţământ, a Spitalului Orăşenesc precum şi din partea partidelor politice.

Manifestarea de la Negreşti-Oaş s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de Vlad Belbe şi de un grup de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş. Organizatorul acestei sărbători, directorul Casei orăşeneşti de Cultură Negreşti-Oaş, Natalia Lazăr, a arătat că trebuie să ne aducem de fiecare dată aminte de ostaşii români căzuţi pe câmpurile de luptă.

Manifestări la Ardud
Depuneri de coroane de Ziua Armatei Române au mai avut loc ieri la Ardud, Mădăras şi Gerăuşa.
De asemenea, duminică, începând cu ora 13.30, la Baba Novac, în faţa Monumentului Eroilor, se vor depune jerbe de flori, urmând ca la ora 14.00 să se organizeze un spectacol dedicat acestei zile în incinta Căminului Cultural din localitate, avându-i ca şi invitaţi pe cei din: Ansamblul folcloric „Cetatea Codrului” al Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud, Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din Botoşani, Orchestra de muzică populară „Mugurelul” a Clubului Copiilor din Dorohoi, Octavian Bud şi Georgiana Govor, Alina Sabău, Lucia Sabău, Viorel Variu şi Cornel Pop.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts