Ziua Recoltei, sărbătorită la Grădiniţa Dumbrava Minunatărecolta

Preşcolarii de la Grădiniţa Dumbrava Minunată au sărbătorit ieri, prin muncă, Ziua Recoltei. Potrivit celor spuse de directorul grădiniţei, Nicoleta Mihali, sărbătoarea din această dimineaţă a fost organizată într-un mod tradiţional, fiind înlocuită sărbătoarea de Halloween.

Sărbătoarea toamnei
În deschiderea sărbătorii, directorul grădiniţei, Nicoleta Mihali, a arătat că este pentru prima dată când este ţinută această sărbătoare la „Dumbrava Minunată”. „La cererea părinţilor am decis să renunţăm la sărbătoarea de Halloween şi să ne îndreptăm atenţia spre ceva mai tradiţional românesc. Ziua Recoltei este o sărbătoare la care s-au implicat toţi preşcolarii grădiniţei noastre. Sărbătorim astfel într-un mod tradiţional această sărbătoare a toamnei şi acest lucru se vede în ceea ce am pregătit noi azi aici”, a arătat Nicoleta Mihali.

Apoi a declarat deschisă sărbătoarea Zilei Recoltei şi i-a îndemnat pe cei mici să ia parte la muncile organizate, în mod simbolic, cu această ocazie.

Mici, dar harnici
Preşcolarii s-au adunat în curtea grădiniţei şi, coordonaţi de educatoare au prestat diferite activităţi agricole. Astfel, cei de la Grupa Mică, coordonaţi de educatoarele Viorica Şimonca şi Larisa Leordean, au strâns nuci în coşuleţe.

Cei de la Grupa Mijlocie A, coordonaţi de Orhidea Supuran şi Petruţa Gnandt au făcut şiraguri din felii de mere. De asemenea, cei de la grupa Mijlocie B, coordonaţi de Florica Dobran şi Nicoleta Gale, au stors strugurii şi au făcut must.

Preşcolarii de la Grupa Mare A, coordonaţi de Gabriela Mihalca şi Oana Anania, au scos din pământ cartofi şi morcovi. Grupa Mare B, cordonată de Olimpia Paşcalău Camelia Vagner, au sfărâmat porumbul şi au bătut ruja (floarea soarelui). În acelaşi timp, cei de la grupa Mare C, coordonaţi de Ruxandra Csengeri şi Romina Tunsu, au pus murături şi compoturi la borcan pentru iarnă.

Preşcolarii au desfăşurat cu bucurie aceste activităţi agricole şi s-au distrat la Sărbătoarea Recoltei de la Dumbrava Minunată.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts