More


  Autorizări gratuite la Primăria Satu Mare

  =

  coica

  Începând din data de 1 ianuarie 2016, autorizarea şi reautorizarea punctelor de lucru ale agenţilor economici pe raza municipiului Satu Mare va fi făcută gratuit de Primărie. Primarul Dorel Coica, dar şi şeful Serviciului de Autorizări din cadrul Primăriei Satu Mare, Florin Maier, au precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru aceste demersuri nu vor fi percepute taxe. Până acum, pentru autorizări şi reautorizări se percepea o taxă de 17 lei.

  Avize de la alte instituţii
  Însă, pentru a primi autorizaţia de funcţionare, agentul economic trebuie să deţină avize de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi de la Direcţia de Muncă. “Doar când are toate aceste avize, agentul economic se poate prezenta la serviciul autorizări din cadrul Primăriei şi poate primi autorizaţia de funcţionare chiar pe loc”, a precizat Florin Maier.

  Primarul Coica a arătat că această propunere va fi supusă votului consilierilor locali sătmăreni în prima şedinţă a Consiliului Local. “Este o decizie la nivel local şi nu văd niciun motiv pentru care consilierii noştri s-ar împotrivi”, a mai spus edilul şef.

  Poliţia Locală va demara, începând din luna martie a anului viitor, o serie de controale la firmele din municipiul Satu Mare în ceea ce priveşte legalitatea funcţionării acestora.

  În ceea ce-i priveşte pe taximetrişti, primarul Dorel Coica a arătat că rămâne în vigoare taxa de 400 de lei pe an. “Asta ar însemna un leu pe zi, adică 30 de lei pe lună. Taximetriştii se lăudau că, lunar, câştigă câte 1.500 – 2.000 de lei. La acest câştig, suma de 30 de lei nu reprezintă mare lucru pentru un taximetrist”, a afirmat primarul Dorel Coica.

  Târg de sărbători
  Tot cu această ocazie, primarul Dorel Coica a precizat că circulaţia rutieră în zona Centrului Vechi va fi închisă, aici urmând a fi organizat un târg de sărbători. “Facem un apel la agenţii economici din judeţul Satu Mare să vină şi să se înscrie la acest târg. Nu trebuie să plătească nimic, iar noi le asigurăm tot ce este necesar pentru a-şi desfăşura în bune condiţii activitatea. Ştim că este prima ediţie şi este greu, dar trebuie să-l organizăm cum trebuie”, a spus primarul Coica. Până în prezent, doar şase firme şi-au prezentat interesul de a participa la acest târg.

  În ceea ce priveşte patinoarul care urmează a fi amenajat, edilul şef a arătat că el şi-ar dori ca acesta să fie amenajat în Piaţa 25 Octombrie. El este de părere că locaţia propusă iniţial, platoul din faţa Hotelului Dacia, nu oferă aceleaşi condiţii ca şi cel din Piaţa 25 Octombrie.

  “Groapa lui Gyuszi”, reamenajată
  Referitor la celebra “Groapă a lui Gyuszi” din Pasajul Corneliu Coposu, primarul Dorel Coica a arătat că există un proiect al Primăriei prin care se are în vedere reamenajarea acesteia. Potrivit proiectului, scândurile de lemn vor fi înlocuite. Fiind vorba despre un proiect mai mare de 100.000 de lei, este nevoie de organizarea unei licitaţii pentru încredinţarea lucrărilor, însă edilul şef şi-a exprimat speranţa că acestea vor fi începute cât mai curând posibil.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img