More


  Caravana cu Medici a ajuns la Sanislău

  =

  caravana

  Ambasada Danemarcei în România susține companiile daneze în demersul lor de a se alătura Asociației Caravana cu Medici în vederea promovării unui sistem de sănătate publică axat pe prevenție. Proiectul presupune realizarea unei serii de caravane medicale, reunind 40 de medici primari și rezidenți voluntari, care s-au deplasat, pe parcursul a două zile, în diverse zone rurale din ţară pentru a acorda, în regim gratuit, consultații medicale de specialitate populației locale cu o situație financiară precară sau care nu beneficiază în mod frecvent de servicii medicale.

  Astfel, cea de-a doua caravană din seria inițiată anul acesta a avut loc sâmbătă în cadrul sălii de sport din comuna Sanislău. Consultațiile acordate au inclus recoltarea de sânge prin puncție venoasă (cu ajutorul unui laborator mobil), examen clinic complet cu electrocardiogramă, ecografie abdominală și examen oftalmologic, consult de specialitate cu recomandări și scrisoare medicală. Medicii voluntari ai Caravanei provin din următoarele specialități: cardiologie, radiologie, oftalmologie, neurologie, pediatrie, medicină internă, gastroenterologie, medicină de urgență.

  Realizarea proiectului a fost posibilă cu aportul Ambasadei Danemarcei în România, prin implicarea Novo Nordisk Romania, Danbred Argeş, Premium Porc Group, Avicola Dan, Ramboll South East Europe şi Falck, companii daneze cu tradiție îndelungată în România, care recunosc importanţa acţiunilor de responsabilitate socială precum cele promovate de inițiativa Asociației Caravana cu Medici. Proiectul se desfăşoară sub egida Societății Române de Medicină Internă și în colaborare cu Clinica de Nefrologie și Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. Analizele sunt oferite de Synevo.
  Ciprian Mareş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img