More


  CÂT de PREGĂTIT este SPITALUL JUDEŢEAN pentru un DEZASTRU?! Ce spune CONDUCEREA?!

  =

  61

  Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, este de părere că medicii sătmăreni ar fi pregătiți pentru un activarea Planului Roşu, ceea ce înseamnă un accident soldat cu mai multe victime.

  ”Am fost prima care mi-am pus această întrebare, m-am gândit și mi-am imaginat ce am face într-o asemenea situație și vă spun sincer nu am niciun fel de emoție. Toți cei 250 de medici, angajați ai Spitalului Județean Satu Mare, în cel mai scurt timp ar fi la serviciu, la fel și asistentele și infirmierele. Nu cred că ar exista cineva care să poată să facă ceva și să refuze să facă”, a declarat Marcela Papici.

  Totuşi, conform Planului Roşu, în funcţie de gravitatea rănilor şi numărul victimelor se are în vedere transportarea bolnavilor către spitalele regionale.

  ”O asemenea catastrofă nu poate să te prindă pregătit sau nepregătit, pentru că noi avem pe Reanimare 23 de paturi, uneori sunt ocupate toate, alteori mai mult de jumătate sunt libere. În momente în care se întâmplă așa ceva, nu poți să estimezi și să spun că ținem 10 paturi în caz că se întâmplă ceva, nu așa funcționează sistemul dar mizând în primul rând pe transferuri spre spitale de rang superior, pentru că asta spune protocolul. Sunt convinsă că toate resursele s-ar mobiliza și ar face tot posibilul ca evenimentul să se încheie cu cât mai puține victime”, a mai spus managerul.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img