More


  Contrabandişti sătmăreni săltaţi de DIICOT

  =

  mascati

  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti au efectuat un număr de 34 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Suceava, Satu Mare şi Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul DIICOT.

  În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014 un număr de 16 suspecţi au organizat pe raza municipiului Piteşti o rețea clandestină de distribuție și vânzare a țigărilor provenind din contrabandă, având roluri bine stabilite în ceea ce priveşte aprovizionarea, distribuția, depozitarea, vânzarea en-gross și en-detail. S-a reţinut că membrii grupului au stabilit legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava și Satu Mare fiind folosite identități false și metode specifice de disimulare a livrărilor și plăților. Prejudiciul şi provizoriu estimat produs bugetului de stat este de aproximativ 2.400.000 lei. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 34 de persoane.

  Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Suceava, Galaţi şi Satu Mare, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, de la Centrul Chinologic Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, cu patru efective canine “detectare tutun”.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img