More


  Coşmarul traficului greu continuă în Satu Mare

  =

  brad01

  Zeci de persoane care domiciliază pe strada Bradului au semnat ieri o petiţie pe care au înaintat-o Instituţiei Prefectului. Aceştia susţin că imobilele din zonă sunt afectate de circulaţia maşinilor de mare tonaj. Oamenii se plâng că, deşi Primăria Satu Mare a pus o interdicţie clară pentru circulaţia maşinilor cu masă mai mare de 7,5 tone, acestă măsură nu ar fi respectată. Cauză din care casele prezintă fisuri în pereţi. Oamenii susţin că nu mai ştiu ce să facă, în condiţiile în care şoferii nu mai respectă nicio autoritate.

  Stres şi fisuri cu duiumul
  Radu Suceveanu, alături de un grup de oameni nemulţumiţi domiciliaţi pe strada Bradului, au cerut ieri sprijinul Instituţiei Prefectului în această problemă. “Circulaţia maşinilor grele, de peste 30 de tone, care transportă nisip, beton, ne creează probleme. Strada nu suportă această greutate. Strada are o lăţime de cinci metri. Casele oamenilor crapă din cauza trepidaţiilor. Stresul e enorm, iar mulţi cetăţeni se îmbolnăvesc de nervi pe treaba asta. Ar trebui să ne punem fiecare în situaţia asta şi atunci probabil că am înţelege mai bine. Traficul greu mai ridică şi mult praf, pe lângă zgomotul infernal. Şoseaua este la opt metri de casele oamenilor. Vă daţi seama ce înseamnă opt metri”, a declarat Radu Suceveanu.

  Păgubiţii au şi o soluţie
  Oamenii din zonă susţin că deţin şi o rezolvare a acestei probleme: devierea traficului pe Drumul Careiului, şosea paralelă cu strada Bradului, aflată la doar o sută de metri distanţă. “O soluţie ar fi dirijarea traficului greu pe strada Careiului, care este pentru aşa ceva. Deci, este cu două benzi pe sens, care suportă aşa ceva. Şi nu este nici la o sută de metri de strada Bradului. Cu toţii ne punem întrebarea de ce nu se foloseşte această variantă?! Înţelegem că acum se lucrează pe Careiului, dar după ce se termină lucrarea acolo se va putea circula pe acel drum, că va fi făcut pentru aşa ceva, sunt sigur”, a mai spus Radu Suceveanu.

  Pericol pentru integritatea fizică a oamenilor
  Locatarii susţin că din cauza faptului că nu există trotuare, iar lăţimea şoselei este destul de mică, oamenii sunt nevoiţi să circule de multe ori pe partea carosabilă, expunându-se pericolelor. “Strada Bradului nu are trotuar, vă daţi seama. Dacă te duci în toate satele sau comunele există aşa ceva. Şi este şi în zona a II-a. Când plouă oamenii circulă pe şosea, pentru că pe aşa-zisele trotuare nu se poate circula. Pentru că circulă pe şosea, oamenii sunt stropiţi, iar copiii sunt nevoiţi să circule şi ei pe acolo. Mai ales pe ceaţă nu sunt în siguranţă. Şi cred că nu sunt în siguranţă. Cred că vreo 6-7.000 de oameni locuiesc în zonă, mă refer şi pe străzile adiacente”, a spus Radu Suceveanu.

  Nu se respectă interdicţiile de circulaţie
  Oamenii au arătat faptul că deşi Primăria Satu Mare a interzis circulaţia maşinilor cu greutate mai mare de 7,5 tone pe strada Bradului, şoferii nu respectă această măsură. Mai mult, unii dintre şoferi susţin că deţin chiar autorizaţie de tranzitare tot din partea Primăriei Satu Mare. “Locuitorii de pe strada Bradului au chemat la faţa locului Poliţia Comunitară. Au venit acolo nişte oameni – reprezentanţi ai firmelor de transport – că unii au autorizaţii. Ne punem întrebarea de ce se dau autorizaţii pentru maşini mari, în jur la 40 de tone, când se poate ieşi la o sută de metri pe strada Careiului”, a conchis Radu Suceveanu.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img