More


  Creştere îngrijorătoare a virozelor şi pneumoniilor

  =

  viroze

  Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii a înregistrat o creştere evidentă în ultima perioadă. Numărul mare de îmbolnăviri din ultima perioadă a fost cauzat, aşa cum oficialii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare au confirmat, de trecerea bruscă de la o temperatură ridicată la una mai scăzută, organismul fiecăruia dintre noi reacţionând în funcţie de forţa specifică de a se adapta la noile condiţii.

  Potrivit oficialilor Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, într-un interval de timp destul de scurt de timp, aproape 500 de sătmăreni s-au confruntat cu deteriorări importante ale stării generale, mulţi dintre ei apelând chiar şi la serviciile medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

  Concret, potrivit evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare în săptămâna 26.10-1.11.2015 s-au înregistrat 501 de cazuri de viroze – de la 322 de cazuri înregistrate în urmă cu o săptămână – şi 236 cazuri de pneumonii – în creştere faţă de cele 166 de cazuri raportate săptămâna anterioară.

  Practic, ultima lună a fost marcată de o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri şi s-a putut constata că aceste viroze nu sunt numai numeroase, ci şi foarte agresive, determinând o alterare pronunţată a stării generale a celor care se îmbolnăvesc. Manifestările cele mai îngrijorătoare ale virozelor respiratorii apar la copii, cei mai mulţi dintre copiii care au necesitat ajutor de urgenţă prezentând manifestări severe ale bolii, precum febră foarte înaltă, stări de vomă şi alte simptome îngrijorătoare. Practic, mulţi dintre cei care au solicitat ajutorul medicilor de pe Ambulanţă au considerat manifestările virozelor foarte îngrijorătoare, astfel încât au considerat că e periculos să mai aştepte până se vor prezenta la medicul de familie.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img