More


  Doliu național sub zodia Halloween

  =

  Alertă – Explozie în clubul COLECTIV din București, 146 de persoane rănite internate – 27 de morți …, ALERTĂ LIVE UPDATE Incendiu la clubul Colectiv din Capitală – Arafat: 27 de persoane au murit, 184 au fost transportate la spital, 146 au rămas internate titra sâmbătă presa naţională. Idei reieșite de altfel din titlurile știrilor, analizelor de sinteză și anchetelor demarate de majoritatea operatorilor din presa națională și locală din România și de presa internațională. La ce a putut să ducă lipsa unor echipamente pentru stingerea incendiilor și dorința unor organizatori de super-party marca Halloween, s-a putut vedea, trăi și suferi în moduri de neuitat vineri seara, în jurul orelor 23: 35, într-un club din capitală, la un concert al trupei Goodbye to Gravity, organizat pentru lansarea noului album ”Mantras of war”.

  Autoritățile statului n-au stat impasibile la o astfel de tragedie, astfel că prim-ministrul Victor Ponta a convocat şedinţă de guvern, pentru declararea doliului naţional timp de trei zile, un doliu care cutremură conștiințele fiecăruia dintre noi, trăitorii și muritorii de pe insula tuturor imposibilităților numită România, în timp ce rețelele de socializare sunt pline de mesaje de condoleanțe și de bune intenții. Dar apropo de intenții … cei care au organizat concertul de la Colectiv ce fel de protecție antiincendii au putut avea dacă scânteile a patru artificii au provocat incendiul și explozia de vineri seara? În ceea ce priveşte intențiile autorităților pentru salvarea victimelor, datele par a fi cât se poate de clare: “Au intervenit 11 maşini de pompieri, 28 de maşini de prim ajutor de la SMURD, 29 de maşini de la serviciul de ambulanţă, două maşini de terapie intensivă de la SMURD, au fost mobilizaţi medici şi asistenţi suplimentar de la Spitalul Floreasca, care au fost aduşi aici, trei maşini de transport multiple victime şi două unităţi mobile de primiri urgenţe pentru materiale”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

  Dincolo de întrebările legate de cine poartă vina acestei tragedii și cum de s-a putut întâmpla un astfel de eveniment în plin municipiul București, din respect pentru cei ce nu mai sunt printre noi și pentru familiile acestora nu pot să nu lansez câteva teme de reflecție. Toți, sau aproape toți cei care au fost prezenți la concert au vrut să sărbătorească cu muzică rock, black-metal tradiționala sărbătoare păgână numită Halloween. Cât de conștienți au fost cei care au participat la acest eveniment de însemnătatea și simbolismul acestui act cultural întunecat transformat în cele din urmă într-un cult al morții. De asemenea, cât de împăcați cu Dumnezeu au murit acei 27 de oameni care au ales să-l sărbătorească pe Diavol aducător de moarte. Iar numărul lor a crescut ieri la 30. Trăim vremuri în care din dorința libertății de exprimare și a senzaționalului, cât mai multe cadre didactice organizează în grădinițe și școli această sărbătoare păgână irlandeză cu tendințe de preamărire a demonilor, vrăjitoriilor și morții, învățându-i pe cei mici să se macheze, mascheze și să se îmbrace în costume diabolice.

  Am întrebat odată un copil îmbrăcat în costum negru de schelet dacă nu-i e frică de moarte și el mi-a răspuns râzând că nu, pentru că doamna învățătoare i-a spus că purtând acel costum o să se împrietenească cu ”doamna cu coasa” (în fața căreia s-a cutremurat ca om însuși Mântuitorul Isus Hristos n.a.). Partea tragică a acestei realități este că și acei tineri morți și răniți vineri în București e posibil să nu fi avut la rândul lor parte de pedagogi cu adevărat creștini care să le arate drumul spre Lumină. Cei 30 ne acuză din mormintele lor. Noi ce alegem?

  Valeriu Ioan

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img