More


  Elevii sătmăreni, informaţi despre bani şi bănci

  =

  bnr

  Banca Naţională a României (BNR), împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a adus în şcolile din judeţ proiectul educaţional “Să vorbim despre bani şi bănci”. La întâlnirea cu elevii Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” au participat ieri directorul Băncii Naţionale a României – filiala Maramureş, Gheorghe Brânzei, referentul de specialitate în cadrul Băncii Naţionale a României, Claudia Mihnea, inspectorul şcolar pentru proiecte educative în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Nicolae Miclăuş, respectiv – în calitate de gazdă – directorul Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, Ioan Pop.

  Proiect educaţional
  “Banca Naţională a României derulează, încă din 2009, mai multe proiecte educaţionale de anvergură naţională, adresate elevilor şi studenţilor, menite să contribuie la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare. Dintre acestea, proiectul intitulat «Să vorbim despre bani şi bănci», adresat tuturor elevilor din învăţământul preuniversitar, se desfăşoară, începând cu anul 2014, şi în judeţul Satu Mare. Mai precis, Agenţia Maramureş a BNR, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, a organizat o serie de întâlniri cu elevii şcolilor şi liceelor, atât din mediul urban cât şi din cel rural, la care au participat un număr mare de elevi”, a declarat Gheorghe Brânzei.

  Informaţii inedite
  Reprezentantul BNR le-a expus elevilor şi profesorilor însoţitori informaţii interesante şi inedite despre istoria şi atribuţiile Băncii Naţionale a României la nivel central şi local, începuturile monedei naţionale, elementele de siguranţă ale însemnelor monetare, precum şi procesul de fabricare a monedelor şi bancnotelor. De asemenea, au vizionat şi o serie de scurt-metraje realizate de BNR în colaborare cu Monetăria Statului şi Imprimeria Băncii Naţionale. De precizat că la nivel naţional BNR mai are şi alte proiecte educaţionale în derulare: “Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti” şi “Academica”, proiect dedicat cadrelor didactice din învăţământul universitar. Un alt proiect interesant este jocul interactiv de politică monetară “Moneta”, lansat de BNR.

  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img