More


  Halloween-ul, tot mai popular la Satu Mare

  =

  haloween

  Deşi este o sărbătoare importată, Halloween-ul devine tot mai popular în judeţul nostru. Se organizează petreceri cu această ocazie în grădiniţe, şcoli, licee, în diverse localuri, dar chiar şi acasă. În timp, s-a format o mică industrie legată de acest eveniment, care satisface cererile în privinţa costumaţiilor, dar şi a decorurilor specifice.

  O sărbătoare tot mai gustată
  Este greu de explicat succesul de care se bucură Halloween-ul la Satu Mare. An de an, se organizează tot mai multe petreceri cu această ocazie. Primii care au ocazia să-şi expună costumele şi bostanii sculptaţi sunt copiii de la grădiniţe şi şcoli. De asemenea, Halloween-ul este sărbătorit şi de elevii liceelor sătmărene. Sărbători având această tematică sunt organizate chiar şi de unele instituţii sătmărene.

  Diverse manifestări de Halloween sunt organizate în tot judeţul Satu Mare. În Carei, acesta a fost sărbătorit vineri seară chiar în amfiteatrul din centrul municipiului.Sărbătoarea cu vrăjitoare, vampiri, dovleci şi fantome a constituit un prilej de distracţie pentru numeroşi copii, dar şi pentru părinţii lor.

  Până şi cluburile din judeţul nostru încearcă să profite de această sărbătoare pentru a-şi mări încasările. Sunt organizate chefuri pe această temă, angajaţii sunt costumaţi cât mai înfricoşător, iar interiorul localurilor este amenajat în ton cu această sărbătoare de import. Sătmărenii cu spirit de iniţiativă au organizat petreceri de Hallowwen chiar acasă la ei, împreună cu rudele şi cu prietenii lor.

  Istoricul Halloween-ului
  Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

  Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img