More


  Liberalii au infiltrat protestele de la Satu Mare

  =

  Cristian-Matos

  Liberalii încearcă să deturneze protestele sătmărenilor îndreptate împotriva întregii clase politice din România, deci şi împotriva politicienilor PNL. Un liberal extrem de apropiat de deputatul Romeo Nicoară, co-preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PNL, s-a infiltrat joi seară în rândul protestatarilor din Centrul Nou, instigându-i împotriva reprezentanţilor presei. Este vorba de liberalul Cristian Matos, un individ extrem de ciudat, ca să fim eleganţi în exprimare, care a fost acuzat în trecut că a furat peste 8.000 de euro dintr-un proiect finanţat din fonduri UE. Cam acesta este instigatorul liberal care încearcă să-i manipuleze pe protestatarii paşnici, mulţi dintre ei sub vârsta majoratului.

  Fotograful şi consilierul lui Nicoară
  Un membru al PNL s-a infiltrat joi seară în rândul celor aproximativ o sută de persoane care au participat la mitingul neautorizat din Centrul Nou. Este vorba de Cristian Matos, cel care a putut fi văzut la diverse manifestări publice fotografiindu-l din toate unghiurile posibile şi imposibile pe co-preşedintele judeţean al PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară.

  Aflat vizibil sub influenţa alcoolului, acesta a incitat protestatarii împotriva presei. Liberalul a început să strige că “Presa e cumpărată!”, “Presa e coruptă!”, “Jos presa!”, “ Daţi-vă demisia!”. Jurnaliştii au avut mai multă minte decât Cristian Matos şi au refuzat să se contreze cu liberalul aflat sub influenţa alcoolului, respectiv cu tinerii care s-au lăsat instigaţi de acesta.

  Cristian Matos a strigat şi în prima zi de proteste, însă atunci mulţimea l-a ignorat şi a continuat să protesteze împotriva întregii clase politice.

  Nicoară se leapădă de Matos ca de Satană
  Prin intermediul unui comunicat transmis ieri presei sătmărene, co-preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară, s-a lepădat ca de Satana de liberalul instigator Cristian Matos. “Trebuie să spun foarte clar că domnul Cristian Matos nu este consilierul meu și nici fotograful meu. Cu atât mai mult, prezența sa publică nu mă reprezintă în vreun fel. Am avut o colaborare punctuală cu acesta într-o perioadă a anului 2014, până în prima parte a anului 2015, pentru anumite acțiuni limitate în timp. De atunci nu a mai existat vreo colaborare. Orice opinie exprimată aseară și orice comportament public îi aparține domnului Cristian Matos în totalitate”, se arată în comunicatul de presă.

  Scuza este destul de penibilă, căci este de notorietate legătura strânsă dintre co-preşedintele Romeo Nicoară şi liberalul Cristian Matos. Un individ care l-a imortalizat pe deputatul Romeo Nicoară la diverse evenimente publice, lăudându-se chiar el că-i este consilier şi fotograf personal.

  Acuzat de furtul a 8.000 de euro
  Cristian Matos nu este doar instigator liberal la manifestări, fotograf al deputatului Romeo Nicoară, ci şi un individ fără scrupule care a avut probleme mari cu legea. Potrivit unui articol publicat de Agerpres în 23 martie 2005, intitulat “Cum să furi 8.000 de euro de la UE”, Cristian Matos, în calitate de director al editurii clujene de apartament Neremia Napocae, a încasat banii pentru tipărirea unui catalog al bisericilor de lemn monumente istorice din judeţul Sălaj, dar nu şi-a mai onorat obligaţiile contractuale. Cei 8.400 de euro proveneau din fonduri ale Uniunii Europene, în cadrul unui proiect implementat de fundaţia Humanitas “Sfânta Vineri” din Zalău. Până la urmă, responsabilii de proiect au trebuit să acopere cei 8.400 de euro din buzunarele proprii pentru a tipări la o altă editură cataloagele lipsă.

  Matos şi editurile sale fantomă
  Directorul Neremia Napocae, Cristian Matos, are antecedente mai vechi în ce priveşte editurile, se arată în articolul publicat de Agerpres. “Matos era încă student în momentul în care a înfiinţat editura Fortuna, specializată pe arheologie, în septembrie 2002, şi Neremia Napocae, în ianuarie 2002. Editura a fost înfiinţată de Matos prin Asociaţia Tinerilor Arheologi Fortuna. Prima carte tipărită de Matos a fost “Circulaţia Monetară în Dacia şi provinciile învecinate, de la Traian la Constantin I”, autor Cristian Găzdac. Prima editură a lui Matos a dispărut între timp, astfel că evidenţele DJCCPCN Cluj nu o mai cuprind. Ce e curios însă e faptul că evidenţele Registrului Comerţului nu cuprind la secţiunea editurilor din Cluj nici editura Neremia Napocae şi nici editura Fortuna. Sediul editurii e necunoscut, fiind probabil, ca în majoritatea editurilor clujene, chiar la domiciliul directorului”, se mai arată în articolul respectiv.

  În linii mari, cam acesta ar fi marele liberal care, aflat sub influenţa alcoolului, se infiltrează în rândul manifestanţilor paşnici, instigându-i împotriva reprezentanţilor mass-media sătmărene. Un individ tupeist şi agresiv, acuzat de înşelăciune în tinereţile sale zbuciumate. De altfel, sătmărenii s-au obişnuit cu astfel de gesturi ordinare din partea peneliştilor mai noi sau mai vechi, care încearcă să deturneze politic un protest paşnic.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img