More


  Naşterea „Guvernului Meu”

  =

  Desemnarea lui Daniel Cioloş pentru a conduce şi a alcătui noul guvern nu a luat prin surprindere pe aproape nimeni. Preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut decât să confirme un lucru vehiculat încă de acum trei săptămâni, restul scenariului desfăşurându-se conform planului dinainte stabilit, dar şi cu „necunoscutele” uşor de intuit ale urzelilor din culise.

  Nu ne propunem să sporim numărul semnelor de întrebare, dar unele dintre ele şi-au găsit răspunsul chiar anticipat, prin clasica lectură printre rânduri. Încă înainte de ultima decadă a lunii octombrie a.c., jurnalistul Rareş Bogdan, un apropiat al lui Klaus Iohannis, anunţa înlocuirea lui Victor Ponta cu un prim ministru tehnocrat, avansând inclusiv numele „fostului comisar european Daniel Cioloş”.

  Ulterior, dar la momentul potrivit, preşedintele Iohannis şi-a argumentat opţiunea prin imaginea bună la nivel european a lui Dacian Cioloş, dar şi prin relaţia apropiată pe care acesta o are cu Jean-Claude Juncker. Să fie o nerozie să ne întrebăm dacă ideea nu a venit de acolo sau dinspre acolo. Şi apoi, de ce să excludem că Victor Ponta a aflat şi el ce i se pregăteşte şi şi-a dat demisia, cu demnitate. La fel, apoi, ambasadorul SUA la Bucureşti a subliniat că America va rămâne prietenul şi aliatul României. Această precizare poate fi înţeleasă şi ea de fiecare în sensul dorit. Oricum, desemnarea unui premier ştiut deja cu trei săptămâni în urmă şi impunerea unui Guvern de tehnocraţi dorit mult de Klauss Iohannis naşte şi alte suspiciuni. Avem în vedere pirueta lui Gabriel Oprea, care în numele „interesului naţional” a găsit prilejul, bătând soldăţeşte din călcâie. A făcut-o în speranţă că ar putea scăpa de consecinţele accidentului mortal al poliţistului Bogdan Gigină. În sfârşit, ne-am putea alătura celor care susţin, tot fără argumente concludente, dar în acelaşi context al suspiciunilor, că sloganul „Clasa politică să plece!” a fost impus străzii doar pentru a argumenta nevoia unui „Guvern al Meu”.

  Dacă Guvernul Dacian Cioloş trece de Parlament, ceea ce e aproape sigur, România va înregistra o premieră.Urmează să vedem dacă era necesară şi dacă ne va fi de folos şi nouă.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img