More


  NOAPTEA MINŢII. Un director şi-a DAT singur o casă a STATULUI

  =

  adrian-bucurestean

  Liberalul Adrian Bucureştean a dat dovadă de un tupeu incredibil. În calitate de director al ANIF Satu Mare, Bucureştean a semnat un contract cu el însuşi pentru o casă aflată în patrimoniul agenţiei pe care o conducea. Un asemenea contract nu s-a mai pomenit nicăieri în România.

  În timp ce mii de sătmăreni tineri stau în chirie, căci nu au nicio şansă să-şi cumpere o casă, liberalul Adrian Bucureştean a rezolvat problema printr-o simplă semnătură. De fapt, prin mai multe semnături. În calitate de director al ANIF Satu Mare, Adrian Bucureştean a semnat un contract de comodat pentru o locuinţă aflată în patrimoniul Agenţiei cu persoana privată Adrian Bucureştean, în calitate de beneficiar. Locuinţa este de faptă o casă în toată regula, situată pe strada Căplenilor nr.2A din municipiul Carei.
  Directorul Adrian Bucureştean directorul şi persoana privată Adrian Bucureştean au semnat contractul de comodat nr.31 din 5 martie 2014. Conform contractului, directorul Adrian Bucureştean a decis să nu îi ceară niciun fel de chirie persoanei private Adrian Bucureştean. În schimb, directorul Adrian Bucureştean a stabilit ca persoana prtivată Adrian Bucureştean “să asigure paza apartamentului/spaţiul din centru gospodăresc (canton) pe timp de zi şi noapte, întreţinerea acestuia în condiţii corespunzătoare, păstrarea integrităţii de intervenţie şi a anexelor”, respectiv “să plătească cheltuielile de întreţinere, cazare, apă, energia electrică şi alte servicii prestate în folosul său de către proprietar”. Asta da afacere! Chiar şi pentru o locuinţă socială sau o locuinţă ANL, beneficiarul trebuie să plătească o anumită chirie. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani.

  casa_buc
  Tupeul de care a dat dovadă fostul director al ANIF Satu Mare este de-a dreptul şocant. Legislaţia privind conflictul de interese a fost pur şi simplu călcată în picioare de către Adrian Bucureştean, cel care în 2012 a fost candidatul PNL la Primăria municipiului Carei. La vremea respectivă, subordonaţii i-au atras atenţia că a încălcat legea, însă Bucureştean i-a flituit, spunându-le că fapta sa va rămâne nedescoperită pe durata celor zece ani cât va sta în funcţia de director al ANIF Satu Mare. Spre ghinionul său, a ocupat respectiva funcţie doar până în toamna anului trecut. Însă acest lucru nu l-a împiedicat să se mute în casa statului, pe care singur şi-a închiriat-o, unde domiciliază şi în prezent.

  contract Carei
  Deşi a pozat ani la rând într-un vajnic apărător al banului public, liberalul Adrian Bucureştean a încălcat legislaţia privind conflictul de interese şi în calitate de membru al Consiliului Local Carei. În decurs de aproape cinci ani, prin intermediul PFA-ului său, a încasat peste 1800.000 de lei de la instituţiile de învăţământ din Carei, vânzându-le aparate de filtrare a apei şi accesorii. Nu a contat absolut deloc faptul că a votat bugetele acestor unităţi de învăţământ. Cu alte cuvinte, cu o mână a votat banii şcolilor, iar cu cealaltă a facturat şi a încasat din acest fonduri alocate. Cazul a intrat în atenţia Prefecturii Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img