More


  Nomenclatorul străzilor, bine pus la punct la Ardud

  =

  duma

  În timp ce unele localități au probleme încă cu nomenclatorul străzilor și cu nesemnalizarea acestora , Ardudul dă un exemplu de bune practici. Autoritățile au avut grijă ca toate drumurile să fie semnalizate, să existe hărți pentru orientare iar denumirea străzilor să fie în locuri vizibile. Organizarea ajută nu doar turiștii și vizitatorii, ci și pompierii și salvările care nu trebuie să caute minute bune adresele unde trebuie să intervină. De asemenea, este foarte performant și sistemul de monitorizare video a orașului.

  Indicatoare stradale
  Ardudul a devenit un exemplu de bune practici în ceea ce privește orientarea în localitate. În timp ce alte unități administrative-teritoriale încearcă să definitiveze nomenclatorul de străzi, la Ardud, autoritățile s-au mișcat rapid. “În orașul Ardud a fost bine pus la punct sistemul de semnalizare a străzilor din oraș. Practic, la fiecare intersecție de străzi, există indicatoare nu numai cu denumirea acestora, dar și cu numerele imobilelor existente în direcția arătată de indicator”, a arătat, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) de luni, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

  Nu doar că străzile sunt semnalizate ci au fost montate și hărți pentru ca vizitatorii sau turiștii să se poată descurca mai ușor. “Există astfel de hărți la fiecare instituție din oraș, dar și în unele zone publice din Ardud și Mădăras. De asemenea, pe site-ul orașului nostru există o hartă interactivă unde străzile pot fi găsite după denumirea lor”, a mai spus Duma.

  Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a solicita localităților să marcheze numele străzilor și numerele de case pentru a veni în sprijinul unităților de intervenție. De multe ori, pompierii dar și ambulanțierii se găsesc în dificultate atunci când sunt pe teren și nu găsesc adresa la care trebuie să ajungă pentru că nu există marcaje.

  Big Brother performant
  Tot cu aceeași ocazie, edilul șef al oraşului Ardud a mai arătat că în oraș există un sistem de supraveghere video extrem de performant. “Am pus la punct un sistem de supraveghere video performant format din circa 30 de camere de luat vederi. Practic, fiecare instituție din oraș este astfel supravegheată. Mai mult decât atât, în centrul orașului există și o cameră video cu infraroșu foarte performantă cu ajutorul căruia putem supraveghea această parte a orașului și noaptea”, a mai spus Ovidiu Duma.

  Primarul a mai arătat că numărul infracțiunilor a scăzut după montarea acestui sistem de supraveghere video și că există o bună colaborare între poliția locală și cea națională la Ardud.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img