More


  Noutăţi din domeniul juridic, aduse la cunoştinţa avocaţilor şi juriştilor sătmăreni

  =

  drept

  Baroul Satu Mare, în colaborare cu Baroul Sălaj, organizează, timp de două zile, la Satu Mare, conferinţa profesională “Nou şi vechi în teoria şi practica dreptului românesc”. Cu această ocazie, practicanţilor dreptului din cele două judeţe li se aduc la cunoştinţă ultimele noutăţi din domeniu.

  Prima ediţie
  Prima zi a acestei conferinţe a debutat ieri cu un moment festiv în cadrul căruia Baroul Satu Mare, prin Consiliul Baroului Satu Mare, i-au oferit o diplomă de excelenţă pentru întreaga sa activitate academică şi publicistică profesorului universitar emerit dr. Liviu Pop. Cu această ocazie, decanul Baroului Satu Mare, avocatul Dan Mihai Şuta, a arătat că “această primă ediţie a conferinţei profesionale este foarte importantă, astfel că invitaţii acestui eveniment le vor aduce la cunoştinţa colegilor noştri ultimele noutăţi în domeniu. Deşi este la prima sa ediţie, ne dorim să permanentizăm organizarea acestei conferinţe în fiecare an la Satu Mare”, a mai spus decanul Baroului Satu Mare.

  Deschiderea conferinţei propriu-zise a fost făcută de prof. univ. emerit dr. Liviu Pop, care a prezentat lucrarea “Tabloul general al răspunderii civile în textele noului cod civil”. Cu această ocazie a vorbit despre răspunderea reparatorie, precum şi despre elementele aduse noului Cod Civil care, după părerea acestuia, ne aduce mai aproape de dreptul din ţările occidentale.

  În continuare, avocatul Mihai Paul Neamţ a vorbit despre evoluţia ICCJ în materia dezlegării unor probleme de drept precum şi a Curţii Constituţionale. După o pauză de cafea, asistentul universitar dr. Ioana Varga a prezentat tematica legată de hotărârea pronunţată în procesul civil, efectele acesteia, autoritatea lucrului judecat.

  Conferinţa continuă şi azi
  Lucrările conferinţei vor continua şi azi. Astfel, de la ora 9.00, conferenţiar universitar dr. Liviu Marius Harosa va prezenta lucrarea “Soarta promisiunilor de vânzare – cumpărare încheiate sub semnătură privată sau certificate de avocat”, precum şi “Ipoteze speciale ale dreptului de superficie”.

  După o pauză de cafea, de la ora 11.30, conferenţiarul universitar dr. Sergiu Bogdan va prezenta o serie de probleme legate atât de infracţiunile de corupţie şi de serviciu în noul Cod Penal, precum şi despre culpa medicală sancţionată penal.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img