More


  Odorenii dau încă o dată dovadă de spirit civic

  =

  odoreu

  Cetăţenii comunei Odoreu au dat dovadă, încă o dată dacă mai era nevoie, de un spirit civic foarte dezvoltat. Casa de copii “Iris” din Berindan a fost reabilitată din sponsorizările făcute de o mână de oameni inimoşi din comună, dar şi din Satu Mare.

  Reparaţii şi izolare termică
  Casa de copii “Iris” din Berindan, comuna Odoreu, a avut parte, în ultimele luni, de o serie de lucrări care au dus la creşterea confortului celor zece copii care locuiesc practic aici. Dacă în vară a fost reparat acoperişul, pe o suprafaţă de 330 de metri pătraţi, au fost montate uşi şi ferestre PVC, au fost modernizate băile, în această toamnă imobilul a fost izolat termic în totalitate, pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi.

  Directorul acestui centru, Marius Ardelean, a afirmat că acum, celor zece copii cale locuiesc aici li se pot oferi condiţii mai mult decât decente de trai. “Am reuşit să schimbăm, aproape total, faţa acestei case de copii. Practic, aici avem o gospodărie ca şi oricare alta din comuna Odoreu, iar copiii se simt, cu adevărat, ca acasă”, a spus Marius Ardelean. Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 10.000 de lei.

  Oameni inimoşi
  Potrivit directorului Ardelean, aceste lucruri nu ar fi putut fi făcute fără ajutorul unor oameni inimoşi din comună şi din judeţ. “Tot ce s-a făcut aici s-a realizat din sponsorizări. Nu ni s-au dat bani ci materiale de construcţie şi mână de lucru. Circa 20% din materiale a fost asigurată şi de Direcţia pentru Protecţia Copilului căreia îi mulţumim. Dar trebuie să mulţumim şi unor oameni inimoşi precum Gabriela Szalesi, Covaci Ede, ambele din Odoreu, dar şi Laviniei Filip şi lui Andrei Stegerean, din Satu Mare, pentru ajutorul dat, sub formă de materiale de construcţii sau forţă de lucru. Fără ajutorul lor nu am fi reuşit”, a precizat Marius Ardelean.

  Acesta a mai spus că se bucură că mai există astfel de oameni şi că cetăţenii comunei Odoreu au dovedit că sunt inimoşi şi darnici. “Mă bucur că încă oamenii se mai gândesc şi la cei mai nevoiaşi, aflaţi în situaţii deosebite. Susţinerea din partea comunităţii este foarte importantă, iar când Direcţia pentru Protecţia Copilului nu are posibilitatea de a acoperi toate cheltuielile, apar astfel de oameni. Odorenii au dovedit încă o dată că sunt speciali, inimoşi şi îi ajută pe cei care au nevoie”, a mai spus Ardelean.

  Directorul Casei de copii “Iris” a mai afirmat că vor fi organizate o serie de serbări pentru sărbătorile de iarnă, iar de Ignat va fi sacrificat şi un porc, exact ca într-o gospodărie obişnuită din comună.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img