More


  Pakistanezii forţează graniţa în zona Tarna Mare

  =

  migranti

  O captură a poliţiştilor de frontieră în apropiere de Tarna Mare arată că, profitând de situaţia tulbure din Ucraina, migranţii, majoritatea cetăţeni pakistanezi, reîncep să forţeze graniţa acestei ţări cu România. În decursul ultimelor 30 de zile, este al doilea grup de migranţi care intră în mod ilegal pe teritoriul ţării noastre dinspre Ucraina. De asemenea, un alt grup de imigranţi afro-asiatici a fost prins după ce a trecut în ţara noastră din Ucraina în cursul lunii mai. Interesant este faptul că toate cele trei grupuri au fost prinse în preajma localităţii Tarna Mare. Cine ştie câte alte grupuri au reuşit să intre pe teritoriul ţării noastre prin aceeaşi zonă fără a fi depistate.

  Trei pakistanezi prinşi marţi
  Marţi, la nivelul Sectorului P.F. Tarna Mare s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră au depistat în apropierea frontierei de stat, la aproximativ 800 metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

  Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

  Patru pakistanezi şi un afgan, prinşi în octombrie
  În data de 12 octombrie, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Tarna Mare, cinci persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceştia sunt patru cetăţeni pakistanezi şi un afgan, cu vârste cuprinse între 26 şi 29 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. Cei cinci imigranţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina.

  Cetăţeni din Pakistan şi Bangladesh, prinşi în mai
  Poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Tarna Mare au desfăşurat la mijlocul lunii mai 2015 o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Un echipaj din cadrul sectorului a depistat, la intrarea în localitatea de frontieră Tarna Mare, trei persoane de origine afro-asiatică, persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu deţineau niciun document de identitate. Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, ocazie cu care au fost identificaţi, doi fiind cetăţeni pakistanezi şi unul din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 ani. În urma verificărilor efectuate şi din declaraţii, s-a stabilit faptul că cei trei bărbaţi au fost transportaţi pe teritoriul Ucrainei, până în apropierea frontierei cu România de către mai multe persoane contra unor sume de bani, care ulterior i-au indus în eroare spunându-le că se află în Spaţiul Schengen. Aceştia au trecut pe jos pe la “frontiera verde” din Ucraina în România, fiind reţinuţi la scurt timp de o patrulă a Poliţiei de Frontieră.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img