More


  Parcare subterană la Piaţa Mare din Satu Mare

  =

  piata

  Reprezentantul Administraţiei Domeniului Public, Eniko Glodean, a precizat că lucrările de reabilitare a pieţelor din municipiu se vor finaliza în cursul lunii martie a anului viitor. De asemenea, se lucrează la un proiect de reabilitare totală a Pieţei Mari din municipiul Satu Mare, acolo se are în vedere şi construirea unei parcări subterane. Totuşi, având în vedere dimensiunea investiţiei, sursele de finanţare se vor asigura, cel mai probabil, din fonduri europene.

  Planuri ambiţioase pentru Piaţa Mare
  Eniko Glodean a declarat că în acest moment se lucrează la un studiu de fezabilitate privind reabilitarea Pieţei Mari din municipiul Satu Mare, cel mai ambiţios proiect al Administraţiei Domeniului Public. “Avem un studiu de fezabilitate în lucru pentru Piaţa Mare, adică piaţa centrală, care presupune o hală de mari dimensiuni. Va fi pe două nivele. Va avea un nivel de parcaje subterane, tocmai pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care îşi fac cumpărăturile aici. Acest parcaj subteran va avea până la o sută de locuri de parcare. Va mai avea un nivel unde se va desfăşura efectiv activitatea comercială şi vânzarea produselor, dotate cu spaţii frig. Investiţia se va face fie din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale, având în vedere dimensiunea lucrărilor”, a spus Eniko Glodean.

  Pieţe moderne din martie 2016
  Trei piețe agroalimentare din Satu Mare vor fi modernizate până la începutul lunii martie 2016, a mai precizat Eniko Glodean. Concret, se lucrează la reabilitarea Pieței Carpați 1, Pieței Someș și Pieței Mici. În piața din cartierul Carpați 1 lucrările au început în luna noiembrie, iar termenul de execuție este până la finalul lunii ianuarie 2016. De asemenea, au pornit lucrările în Piața Someș. Lucrările la clădirea principală înseamnă modernizarea fațadei, iar piața va fi dotată cu mese din fibră de sticlă. Și Piața Mică va fi modernizată, licitația pentru lucrări se va finaliza în luna martie a anului viitor.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img