More


  Poartă de intrare ultramodernă la Spitalul Judeţean

  =

  spital1

  Intrarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare are acum o faţă nouă. Este una cât se poate de modernă şi dispune de o serie de facilităţi, la fel ca a unui spital din Occident. Modernizarea intrării în spital a fost posibilă datorită unei finanţări integrale din partea Consiliului Judeţean.

  Reabilitată şi reamenajată
  Practic, holul este altfel amenajat prin demolarea unor pereţi despărţitori, demolarea unor parapeţi de zidărie, fără a se afecta structura de rezistenţă a construcţiei existente.

  A fost realizată o extindere a intrării prin realizarea unei copertine pentru protejarea accesului şi extinderea holului şi crearea unui spaţiu comercial. Concret, aici va exista o sală de aşteptare cu 24 de locuri, un bufet de incintă unde vor putea fi servite gustări, băuturi răcoritoare, cafea, care va fi dotat cu cinci mese de tip fast-food. Totodată, va mai fi realizat şi un spaţiu comercial. Tot în cadrul lucrărilor de modernizare va fi realizat şi un fişier şi grupuri sanitare pentru bărbaţi şi femei.

  Demn de remarcat este şi faptul că, din momentul preluării Spitalului Judeţean de Urgenţă de către Consiliul Judeţean Satu Mare, au fost făcute investiţii de 38 de milioane de lei, atât de la bugetul Consiliului Judeţean, cât şi din fonduri europene sau de la bugetul Ministerului Sănătăţii.

  Ideea lui Mircea Govor
  Potrivit celor afirmate de responsabilul cu investiţiile din cadrul Spitalului Judeţean, Daniel Supuran, lucrarea este finanţată integral de Consiliul Judeţean, iar ideea estetică a noii porţi de intrare în spital a fost a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor, după o intrare similară a unui spital din Austria. “Lucrările au început în luna ianuarie a acestui an şi în prezent sunt în curs de finalizare. Modelul de intrare a fost luat după cea a unui spital văzut în Austria de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor. Lucrările urmează să fie finalizate până la sfârşitul acestei luni când se va face recepţia acestora”, a precizat Supuran.

  Totodată, a fost modernizat şi heliportul din curtea spitalului, urmând ca în scurt timp să fie reabilitate şi parcările. De asemenea, în prezent mai au loc lucrări ample de modernizare a secţiei de Radiologie, aici unde, în scurt timp, va fi adusă aparatură performantă. Conducerea Spitalului Judeţean mai are în vedere şi alte lucrări de modernizare a secţiilor şi saloanelor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img