More


  Prima acţiune de plantare de puieţi din această toamnă

  =

  apm

  Prima acțiune de plantare de puieți din toamna acestui an, organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare, a avut loc ieri, continuând astfel campania inițiată de agenție pentru ocrotirea și extinderea spațiilor verzi în intravilanul localităților din județ. Începând cu ora 10 s-au plantat 50 de puieți de tei oferiți de Direcția Silvică Satu Mare în jurul Școlii Gimnaziale Oar și a grădiniței. La plantare au participat elevii de la Școala Gimnazială Oar, copiii de la Casa Familială „Ştefania” și reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului.

  În deschiderea evenimentului, directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, s-a adresat în primul rând elevilor, a subliniat importanța plantării arborilor și a spațiilor verzi din jurul școlii, dar și necesitatea îngrijirii puieților plantați, ca să se poată bucura de ei atât ei cât și elevii care vor veni. Amintind de reușita campaniei de anul trecut inițiată de agenție, când s-au plantat 209.000 de puieţi pe raza a 21 de comune pe 23 de amplasamente a fostelor depozite de deșeuri din mediul rural, s-a propus ca și în comuna Oar să continue plantările în jurul terenului de sport și pe fosta groapă de gunoi, care ar putea fi plantată cu diverse specii de puieți. Directorul Școlii Gimnaziale Oar, Szenas Barnabas, a rostit cîteva cuvinte de mulțumire pentru inițiatorii plantării, spunând copiilor ”Prin plantarea acestor arbori veți învăța să fiți mai responsabili, și investiți în viitorul vostru”.

  Elevii au plantat arborii cu mult entuziasm, au fost grupați în echipe și îndrumaţi de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului pentru a se realiza o plantare de calitate şi durabilă. Acțiunea va continua și luni, de la ora 10,00, când se vor planta puieți de stejari în parcul Liniștii din Satu Mare, împreună cu copiii de la Grădinița Voinicelul, iar următoarea acțiune de plantare va fi în 20 noiembrie la Micula când se va realiza ecologizarea terenului de sport și plantare a 100 de puieți de plopi.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img