More


  Primarii vor mai multă poliţie în comune

  =

  primari

  Marea majoritate a primarilor prezenţi la şedinţa Autorităţii de Ordine Publică (ATOP) de ieri de la Ardud s-au plâns de faptul că sunt foarte puţine forţele de poliţie şi că acestea ar trebui suplimentate. Edilii spun că numărul poliţiştilor acum este mic şi că aceştia fac cu greu faţă infracţiunilor săvârşite în special în comunităţile de romi.

  Probleme cu romii la Socond şi Bogdand
  Primarul comunei Socond, Ioan Crasnai, a afirmat că există probleme foarte serioase în ceea ce priveşte respectarea legii mai ales în comunităţile de romi din Socond şi Stâna. “La Socond s-a furat inclusiv cablul de telefonie. La Stâna au fost consemnate o serie de furturi de pe câmp, dar se fură şi lemne din pădure. Forţele de poliţie existente nu pot face faţă acestei situaţii. Ne-am dori ca cei trei poliţişti pe care îi avem acum în comună să rămână aici şi să nu fie nevoiţi să patruleze şi în alte zone”, a arătat primarul Crasnai.

  De asemenea, şi primarul comunei Bogdand, Aurel Bojan, a afirmat că în comunitatea de romi există o femeie cu TBC care refuză să se interneze şi care reprezintă un adevărat pericol pentru cei cu care intră în contact. De lipsa poliţiştilor din comună s-au plâns şi ceilalţi primari prezenţi la această şedinţă, chiar dacă, alături de şefii de post, au spus că romii din comunităţile lor nu ridică probleme însemnate.

  Indicatoare stradale
  Tot cu ocazia şedinţei ATOP de ieri, preşedintele de şedinţă, Jozsef Pinter, le-a solicitat edililor să instaleze indicatoare pentru străzi în fiecare localitate. Preşedintele de şedinţă a spus că prezenţa acestor indicatoare ar ajuta forţele de intervenţie în cazul în care este necesar, astfel că pompierii şi ambulanţierii s-ar putea ghida mai uşor dacă ar avea aceste indicatoare.

  Cu excepţia oraşului Ardud, astfel de indicatoare nu există în nicio comună, însă primarii au spus că vor lua măsurile ce se impun pentru a le instala. Indicatoarele stradale pot fi chiar din lemn, însă li s-a recomandat primarilor ca, pe lângă numele străzii, pe acestea să fie trecute şi numerele imobilelor care se află pe arteră.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img