More


  Reţea de canalizare la Terebeşti

  =

  terebesti

  În urma contractelor semnate marţi, comunei Terebeşti i-a fost alocată suma de 6,9 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru realizarea reţelei de canalizare în toate satele aparţinătoare, precum şi a unei staţii de epurare în centrul de comună. Primarul Mariana Avorniciţii spune că, odată ce a fost semnat contractul de finanţare, va fi realizat Planul Urbanistic General (PUG) după care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

  “Lucrările trebuie să fie finalizate în cel mult doi ani de la începerea lor. Însă acum, că avem aceşti bani, sperăm să le finalizăm mult mai repede, în cursul anului viitor. Semnarea contractului cu PNDL a venit ca o gură de oxigen pentru noi pentru că astfel ne putem derula proiectele de dezvoltare a comunei”, a mai spus Mariana Avorniciţii.

  La Terebeşti se mai află în derulare un alt proiect, pe Măsura 322, în valoare de peste 12,33 milioane de lei, în cadrul căruia vor fi modernizate străzile din toate satele comunei, va fi înfiinţat un Centru de Îngrijire Vârstnici la Gelu şi vor fi modernizate căminele culturale din Gelu şi Terebeşti.

  Locuitorii comunei Terebeşti mai au şi un alt motiv de bucurie. Tot marţi a fost semnat de Consiliul Judeţean şi contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare DJ 108L Tăşnad – Cig – Eriu Sâncrai – Craidorolţ – Pişcari – Terebeşti – Gelu – Mădăras, km 0+000 – km 36+987, judeţul Satu Mare prin CJ Satu Mare”, în valoare totală de peste 83,19 milioane de lei. Lucrările la acest tronson de drum vor începe în cel mai scurt timp posibil.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img