More


  Sătmăreni seceraţi pe trecerile de pietoni

  =

  trecere

  Tot mai mulţi pietoni sunt loviţi chiar pe trecerile de pietoni marcate şi semnalizate corespunzător. În decursul primelor 15 zile ale acestei luni, cinci sătmăreni au fost loviţi pe trecerile de pietoni. De asemenea, în cursul lunii trecute au fost accidentaţi alţii trei. Potrivit poliţiştilor rutieri, creşterea numărului de accidente comise pe trecerile de pietoni se datorează atât imprudenţei pietonilor cât şi neatenţiei şoferilor sătmăreni.

  Cinci accidente în două săptămâni
  O femeie de 54 de ani a suferit mai multe leziuni după ce a fost lovită pe o trecere de pietoni din Carei. Accidentul a avut loc duminică, 15 noiembrie, la ora 18.10, pe strada Avram Iancu din oraș.

  Vineri, 13 noiembrie, în jurul orei 19.20, la intersecţia străzii Mihai Viteazul cu I. C. Brătianu din Satu Mare o sătmăreancă în vârstă de 18 ani a fost lovită în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.

  Un accident soldat cu rănirea gravă a unui pieton a avut loc joi, 12 noiembrie, la intersecția străzilor Rodnei cu George Călinescu din Satu Mare. Un bătrân de 76 de ani a fost accidentat pe trecerea de pietoni de către un şofer imprudent.

  Un alt accident de circulație soldat cu o persoană rănită în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni a avut loc miercuri, 11 noiembrie, pe raza localității Botiz. După accident șoferul a fugit de la locul faptei, însă a revenit după aproximativ un sfert de oră.

  În data de 9 noiembrie, la intersecţia străzilor Careiului cu Astronauţilor, din municipiul Satu Mare, un bărbat în vârstă de 71 de ani, conducând autoturismul marca Skoda, pe fondul neacordării de prioritate, a accidentat un sătmărean, în vârstă de 62 de ani, care era angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.

  Alte trei în octombrie
  Un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei femei de 61 de ani a avut loc miercuri, 28 octombrie, pe raza localității Livada. Femeia a fost accidentată pe o trecere de pietoni de un autoturism la volanul căruia se afla o altă femeie, în vârstă de 43 de ani.

  Un bihorean, Gheorghe G., șoferul unui TIR, a fost reținut pentru 24 de ore deoarece a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni aflată la intersecția Burdea din Satu Mare, după care a părăsit locul accidentului. Mai târziu acesta a fost identificat și reținut pe raza municipiului Oradea. Accidentul a avut loc luni, 19 octombrie.

  O femeie de 55 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost accidentată pe trecerea de pietoni, de un autobuz. Accidentul a avut loc pe Drumul Careiului, la intersecția cu strada Arinului din Satu Mare în data de 12 octombrie.

  De vină sunt şi pietonii, şi şoferii
  Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare a demarat o serie de acţiuni atât pentru a combate indisciplina pietonilor cât şi neacordarea de prioritate de către şoferi. “Am derulat aceste acţiuni faţă de ambele categorii, căci vina e oarecum împărţită între pietoni şi şoferi. Pietonii nu fac o asigurare minimală când trec strada prin loc semnalizat. Pur şi simplu se angajează în traversarea străzii fără să se asigure. De asemenea, şoferii sunt şi ei neatenţi, mai vorbesc la telefon, mai schimbă CD-ul sau postul de radio, fără să-şi dea seama că pun în pericol vieţile altora”, ne-a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul şef Alexandru Racoţi. Aceste acţiuni tematice ale poliţiştilor rutieri vor continua până la căderea zăpezii, a mai adăugat comisarul şef Racoţi.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img