More


  Satu Mare va fi invadat de brazi şi iluminat ornamental

  =

  iluminat

  Primarul Dorel Coica le promite sătmărenilor că iluminatul ornamental va fi mai spectaculos şi va fi extins în acest an pe mai multe străzi din municipiul Satu Mare, în timp ce în fiecare cartier va fi amplasat un brad împodobit. De asemenea, Piaţa Libertăţii va fi închisă traficului rutier pentru a se organiza un târg de Crăciun, iar patinoarul va fi mutat în faţa Hotelului Dacia.

  Patinoarul se mută în faţă la Dacia
  Primarul Dorel Coica a precizat ieri că patinoarul se va muta în faţa Hotelului Dacia. De asemenea, acesta va fi extins de la 300 de metri pătraţi la circa 600 de metri pătraţi. “Nu mai punem patinoarul în faţa Muzeului Judeţean, pentru că au fost foarte multe discuţii pe tema aceasta. Patinoarul era expus acolo, copiii erau pe gheaţă, iar foarte multe maşini opreau la semafor şi tot ce înseamnă poluare de la maşini mergea spre suprafaţa de gheaţă. Deci, nu mai dorim să expunem copiii, de aceea îl mutăm în altă locaţie, respectiv în faţa Hotelului Dacia”, a declarat Dorel Coica.

  Mai multă lumină şi mai mulţi brazi
  Sorin Paul, inspector în cadrul Serviciului de Impunere, Constatare şi Control al Primăriei Satu Mare, a declarat că în acest an va fi suplimentat numărul de brazi de Crăciun. “Anul acesta vor fi realizate lucruri în plus, adică vom monta opt brazi în cartierele oraşului. În Soarelui, la intrarea în Micro 17, în parcul din Micro 17, lângă Şcoala Lucian Blaga, pe strada Ganea, în 14 Mai, în Solidarităţii, în Micro 16, în Parcul Liniştii, în Micro 15 în faţă la Spitalul Judeţean şi în Cartierul Sătmărel. Deci, opt brazi în plus faţă de bradul central, care este tradiţional”, a spus Sorin Paul.

  Sorin Paul a mai spus că se va extinde şi iluminatul public ornamental. De asemenea, a fost suplimentată şi suma alocată, de la 300.000 de lei cât s-a acordat anul trecut la 500.000 de lei în acest an. “Vom face câteva intersecţii în plus faţă de anul trecut. În Carpaţi II şi Ganea, Piaţa de Vechituri. Vom mai face o intersecţie pe care nu am făcut-o niciodată, şi anume Aurel Vlaicu colţ cu Lăcrimioarei, respectiv pe Ştefan cel Mare, inclusiv Horea, care nu s-au mai făcut anii trecuţi”, a mai spus Sorin Paul.

  Ciprian Bâtea



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img