More

    Şcoală ultramodernă în comuna Terebeşti

    terebesti

    Veste foarte bună pentru sute de copii şi părinţi, dar şi pentru cadrele didactice ale Şcolii cu clasele I – VIII din Terebeşti. Şi asta pentru că reprezentanţii Primăriei Terebeşti, prin primarul Mariana Avorniciţi, au recepţionat ieri lucrările de reabilitare a imobilului în care va funcţiona unitatea de învăţământ. Astfel, în urma unei investiţii de peste 2,2 milioane de lei, realizată printr-un efort financiar al Uniunii Europene, Guvernului României şi Primăriei şi Consiliului Local Terebeşti, cei peste 250 de elevi ai şcolii vor avea condiţii foarte bune.

    Investiţie importantă pentru comună
    Autoritatea de Management a fost Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în timp ce beneficiarul direct este Primăria Terebeşti. Valoarea totală a proiectului este de 2.226.496 lei, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 1.263.367 lei, contribuţia Guvernului României a fost de 193.220 lei, iar contribuţia beneficiarului a fost de 769.908 lei.

    Condiţii europene de învăţământ pentru sute de copii
    Primarul Mariana Avorniciţi s-a declarat extrem de încântată de finalizarea acestei investiţii, care va însemna enorm pentru sutele de elevi şi părinţi. “Eu sper ca această nouă investiţie să însemne un lucru foarte bun pentru comunitatea locală. Sperăm ca atât copiii cât şi cadrele didactice să înveţe într-o clădire nouă, în condiţii europene până la urmă. Am avut o clădire veche şi am început cu reabilitarea ei în 2008 şi, în sfârşit, am reuşit să o finalizăm. Noi ne bucurăm foarte mult şi sper ca şi părinţii să se bucure la fel de mult ca şi mine. Am făcut un efort foarte mare pentru a putea finaliza lucrările începute. Acum avem circa 250 de copii în comună”, a spus primarul Mariana Avorniciţi.

    terebesti02

    Mulţumiri artizanilor
    Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, prin inspectorul şcolar general Călin Durla, a ţinut să le mulţumească tuturor factorilor de decizie care au făcut posibilă această investiţie. “Pentru Inspectoratul Judeţean Şcolar înseamnă o mare bucurie şi aşteptam de mult finalizarea lucrărilor la această şcoală, care au început în 2008. Vă daţi seama că elevii au învăţat în spaţii care au fost mai mult sau mai puţin propice sistemului de învăţământ. Dar, din momentul în care se va finaliza şi dotarea clădirii, copiii din această comună vor învăţa în spaţii conform standardelor europene. Asta nu poate fi decât o bucurie pentru noi. Inspectoratul Judeţean Şcolar doreşte să mulţumească autorităţilor judeţene şi locale pentru implicare şi pentru că au reuşit să finalizeze această lucrare”, a arătat Călin Durla.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE