More


  Spor natural pozitiv la Satu Mare

  =

  spor

  După ce în ultimele două decenii sporul natural a fost negativ în municipiul Satu Mare, înregistrându-se mai multe decese decât naşteri, datele problemei s-au schimbat în ultimele luni. Astfel, sporul natural a devenit pozitiv, fiind evidenţiate un număr cu mult mai mare de naşteri raportat la cel al deceselor.

  Tendinţa pozitivă a sporului natural este evidenţiată în raportul de activitate al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor – Serviciul de Stare Civilă. Astfel, în trimestrul al III-lea al acestui an s-au înregistrat un număr de 660 de naşteri, în timp ce numărul deceselor este de 427.

  În schimb, la nivelul judeţului Satu Mare sporul natural se menţine negativ. Concret, populaţia judeţului scade anual cu trei persoane la fiecare o mie de locuitori. Tendinţa este aceeaşi în fiecare judeţ din nord-vestul ţării, cu excepţia judeţului Cluj, acolo unde sporul natural este pozitiv.

  Sporul natural negativ a determinat în totalitate reducerea numerică a populaţiei în regiunea de nord-vest a ţării. Scăderi ale populaţiei se înregistrează în aproape toate judeţele componente ale regiunii, cu excepţia judeţului Cluj, cele mai importante înregistrându-se în judeţele Sălaj (-4,3 la 1000 locuitori), Maramureş (-2,8 la 1000 locuitori) şi Satu Mare (-2,7 la 1000 locuitori). Scăderi sub media regiunii se înregistrează în judeţul Bihor (-0,8 la 1000 locuitori), în timp ce judeţul Cluj înregistrează o creştere de 1,3 persoane la 1.000 locuitori a populaţiei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img