More

    Campionul Raul Zarzu se “luptă” cu nevoile

    IMG_4013

     

    O poveste care merită cu siguranţă arătată opiniei publice este cea a luptătorului Raul Zarzu. Originar din Terebeşti, un sat din judeţul Satu Mare, Raul este, putem spune aşa, capul familiei. La doar 13 ani a devenit deja de trei ori campion naţional la lupte, ceea ce i-a şi adus o bursă din care îşi susţine familia, care numără nu mai puțin de zece guri de hrănit.

    Sportul care salvează destine
    Familia trăieşte dintr-un mic ajutor social, iar tatăl munceşte cu ziua pentru câţiva lei. Plus acea bursă de câteva sute de lei care se datorează muncii de zeci de ore din sala de lupte de la Mădăras. Acolo unde se simte ca acasă, Raul Zarzu reuşind în timp record să ajungă în top. ”Acest copil este un fenomen. A atras privirile tuturor de la primul turneu. Când am fost la Torino, cei de acolo au spus că vor să îl transfere în Italia, unde îi oferă casă, masă, condiţii foarte bune de pregătire, plus multe alte beneficii. Şi din ţară sunt multe cluburi care ar dori să îl aibă în curtea lor. Merită sprijin acest copil minunat”, a spus antrenorul său, Tudor Barbul.

    O nouă șansă pentru zece suflete
    În prag de iarnă, familia a achiziţionat o sobă folosită, care costă 1.000 de lei. Deşi nu dispun de bani, membrii familiei vor încerca să plătească în rate acea sobă, pentru că, altfel, riscă să moară de frig. În plus, dintr-o anexă gospodărească, părinţii au mai amenajat o cameră pentru Raul şi sora sa. Mama lui Raul spune, cu lacrimi în ochi, că micuțul sportiv le-a adus lumina speranței în sufletul fraților, a părinților și a bunicilor. ”Raul nu a avut probleme de sănătate, dar l-a înțepat tare în piept. Am fost la medic, care ne-a spus că are prea multă energie și că trebuie să facă neapărat sport. Așa a ajuns la domnul Barbul, la lupte. Îi mulțumesc din suflet domnului Barbul, pentru că din prima clipă mi-a spus că poată să facă ceva din el, iar cu ajutorul dânsului am ajuns unde suntem. Și viața noastră s-a schimbat în bine, cu toate problemele pe care le avem. Raul ne aduce o bucurie de fiecare dată când merge la o competiție”, a declarat Doina Zarzu, mama lui Raul.

    raul01

    Suflet de campion
    În ciuda greutăţilor, micul campion trece peste ele cu zâmbetul pe buze, este foarte iubit de prietenii şi colegii săi din sala de lupte, iar calităţile sale sunt native. Când merge la competiții se gândește la familia lui, care îi dă o putere fantastică. Iar cu experiența lui Tudor Barbul, se pare că micul mare campion este pe drumul cel bun. ”De câte ori intru în competiție mă gândesc la familia mea. Îi am mereu lângă mine, mai ales în momentele grele. Iar cu domnul Barbul și ceilalți antrenori lângă mine, care sunt foarte buni, simt că pot să fac multe pe viitor. Nu este ușor, dar îmi place ceea ce fac. Mai ales că în următorii ani îmi voi putea ajuta financiar familia. Sportul mi-a dat o nouă șansă la viață, atât pentru mine cât și pentru frații, părinții și bunicii mei”, a spus, cu lacrimi în ochi, Raul Zarzu.

    Să salvăm un mare talent!
    Păcat să irosim un asemenea campion în devenire, care din cauza situaţiei materiale se poate pierde, la fel ca multe alte talente neşlefuite. Acesta este apelul antrenorului său Tudor Barbul către comunitatea sătmăreană. Raul Zarzu are nevoie de ajutorul tuturor oamenilor cu suflet mare, mai ales acum, în preajma sărbătorilor. Orice ajutor material, oricât de mic, îl poate ajuta pe Raul să continue lupta pentru a-și ajuta familia.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE