More


  TAXELE de rezervare a PARCĂRILOR se ÎNJUMĂTĂŢESC în Satu Mare

  =

   

  parcare

  Primăria Satu Mare a propus ca taxele pentru ocuparea domeniului public să fie menţinute anul viitor la nivelul acestui an. De altfel, ultima majorare a avut loc în 2014. O altă veste bună pentru sătmăreni este că taxa de rezervare a parcărilor la domiciliu s-a înjumătăţit. Anunţul a fost făcut ieri în cadrul unei conferinţe de presă de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi reprezentantul Administraţiei Domeniului Public, Eniko Glodean.

  Eniko Glodean a precizat că taxele se vor menţine din cauza dificultăţilor economice acuzate de agenţii economici. “Având în vedere că am constatat că tot mai mulţi comercianţi întâmpină anumite dificultăţi în a-şi plăti taxele şi tarifele am decis să menţinem taxele aprobate în 2015 şi în cursul anului 2016. După ce am analizat situaţia înregistrată în alte oraşe din ţară, de mărimea municipiului Satu Mare, am decis împreună cu domnul primar să reducem taxa la rezervare de loc la reşedinţă”, a spus reprezentantul Administraţiei Domeniului Public.

  Mai mult, primarul Dorel Coica a decis că taxa de rezervare a parcărilor la domiciliu să se înjumătăţească. “Propunem ca acea taxă de rezervare, care era de 200 de lei pe an, să scadă la 80 de lei. În alte municipii din ţară toate taxele de acest gen încep de la o sută de lei în sus, iar la unele chiar se fac licitaţii. Considerăm că acest preţ este accesibil tuturor, inclusiv pensionarilor. Această taxă se va plăti doar acolo unde parcările sunt realizate. Toate maşinile care vor fi lăsate pe stradă vor suporta rigorile. Vor primi o felicitare în fiecare zi din partea noastră”, a spus edilul şef sătmărean.

  Totuşi, interesant este faptul că sătmărenii nu se grăbesc să îşi închirieze locurile de parcare. De exemplu, în cursul acestui an, din cele 2.676 de locuri de parcare existente în cartierul Micro 16, doar 1.512 au fost rezervate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img