More


  Un director liberal şi-a dat singur o casă a statului

  =

  adrian-bucurestean

  Liberalul Adrian Bucureştean a dat dovadă de un tupeu incredibil. În calitate de director al ANIF Satu Mare, Bucureştean a încheiat anul trecut un contract de comodat cu el însuşi pentru o casă aflată în patrimoniul agenţiei pe care o conducea. Un asemenea contract nu s-a mai pomenit nicăieri în România. De asemenea, Adrian Bucureştean s-a aflat în conflict de interese timp de cinci ani, vânzând prin PFA-ul său aparate de filtrare a apei de peste 180.000 lei şcolilor careiene, cărora le votase bugetul în calitate de consilier local ales pe listele PNL.

  În timp ce mii de sătmăreni tineri stau în chirie, căci nu au nicio şansă să-şi cumpere o casă, liberalul Adrian Bucureştean a rezolvat problema printr-o simplă semnătură. De fapt, prin mai multe semnături. În calitate de director al ANIF Satu Mare, Adrian Bucureştean a încheiat un contract de comodat pentru o locuinţă aflată în patrimoniul Agenţiei cu persoana privată Adrian Bucureştean, în calitate de beneficiar. Locuinţa este de fapt o casă în toată regula, situată pe strada Căplenilor nr.2A din municipiul Carei.

  Directorul Adrian Bucureştean şi persoana privată Adrian Bucureştean au semnat contractul de comodat nr.31 din 5 martie 2014. Conform contractului, directorul Adrian Bucureştean a decis să nu îi ceară niciun fel de chirie persoanei private Adrian Bucureştean. În schimb, directorul Adrian Bucureştean a stabilit ca persoana privată Adrian Bucureştean “să asigure paza apartamentului/spaţiul din centru gospodăresc (canton) pe timp de zi şi noapte, întreţinerea acestuia în condiţii corespunzătoare, păstrarea integrităţii de intervenţie şi a anexelor”, respectiv “să plătească cheltuielile de întreţinere, cazare, apă, energia electrică şi alte servicii prestate în folosul său de către proprietar”. Asta da afacere! Chiar şi pentru o locuinţă socială sau o locuinţă ANL, beneficiarul trebuie să plătească o anumită chirie. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani.

  Tupeu liberal ieşit din comun
  Tupeul de care a dat dovadă fostul director al ANIF Satu Mare este de-a dreptul şocant. Legislaţia privind conflictul de interese a fost pur şi simplu călcată în picioare de către Adrian Bucureştean, cel care în 2012 a fost candidatul PNL la Primăria municipiului Carei. La vremea respectivă, subordonaţii i-au atras atenţia că a încălcat legea, însă Bucureştean i-a flituit, spunându-le că fapta sa va rămâne nedescoperită pe durata celor zece ani cât va sta în funcţia de director al ANIF Satu Mare. Spre ghinionul său, a ocupat respectiva funcţie doar până în toamna anului trecut. Însă acest lucru nu l-a împiedicat să se mute în casa statului, pe care singur şi-a repartizat-o, unde domiciliază şi în prezent.

  Un alt conflict de interese de 180.000 lei
  Deşi a pozat ani la rând într-un vajnic apărător al banului public, liberalul Adrian Bucureştean a încălcat legislaţia privind conflictul de interese şi în calitate de membru al Consiliului Local Carei. În decurs de aproape cinci ani, prin intermediul PFA-ului său, a încasat peste 180.000 de lei de la instituţiile de învăţământ din Carei, vânzându-le aparate de filtrare a apei şi accesorii. Nu a contat absolut deloc faptul că a votat bugetele acestor unităţi de învăţământ. Cu alte cuvinte, cu o mână a votat banii şcolilor, iar cu cealaltă a facturat şi a încasat din aceste fonduri alocate. Cazul a intrat în atenţia Prefecturii Satu Mare.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img