More


  Week-end agitat la Urgenţe

  =

  urgente1

  La acest sfârşit de săptămână, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare s-au prezentat 356 de pacienţi. Doi sătmăreni au ajuns la Urgenţe după ce au fost muşcaţi de animale, precum şi un copil care a înghiţit o monedă şi o femeie care a încercat să se sinucidă.

  Printre cei care au ajuns în week-end la UPU s-a numărat şi un tânăr de 28 de ani, care a fost mutilat de un câine necunoscut. Conform celor spuse de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian, tânărul se afla într-o avansată stare de ebrietate în momentul în care a fost muşcat de câine. Pacientul a ajuns la Urgenţe cu urechea şi obrazul stâng sfâşiate şi cu multiple plăgi la nivelul obrazului drept. Fiind vorba despre un câine necunoscut, tânărul a fost transferat la Secţia de Boli Infecţioase, unde a fost internat. Tot în acest week-end, la UPU a ajuns şi un bărbat în vârstă de 61 de ani care a fost muşcat de braţul stâng şi de partea stângă a toracelui de calul din propria gospodărie. Pacientul a fost îngrijit de medicii de la Urgenţe după care a fost transportat la Secţia de Boli Infecţioase, dar nu a necesitat internare.

  De asemenea, la Urgenţe a ajuns şi un copil de 3 ani care a înghiţit o monedă. Cum la Satu Mare nu s-a putut extrage moneda înghitiţă de copil, medicii au decis transportarea acestuia la o clinică din Cluj. Un alt copil, în vârstă de un an şi jumătate, a ajuns la UPU după ce şi-a băgat mărgeluţe în ureche. Cazul a fost rezolvat la Satu Mare.

  Tot în acest week-end, la Urgenţe a ajuns şi o femeie în vârstă de 31 de ani care a încercat să se sinucidă înghiţind medicamente. Starea pacientei a fost ameliorată, dar i s-a recomandat un consult psihiatric.

  Au mai avut nevoie de ajutorul medicilor de la UPU patru sătmăreni bătuţi, şase aflaţi în stare avansată de ebrietate, printre care şi un minor în vârstă de 17 ani, precum şi trei victime ale unor accidente de circulaţie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img