More


  “Zilele Porţilor Deschise” la DGASPC

  =

  copii

  Cu ocazia aniversării a 18 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Satu Mare, conducerea instituţiei organizează în această săptămână “Ziua Porţilor Deschise”.

  DGASPC Satu Mare are în subordine 27 de servicii în judeţ pentru copii, adulţi şi vârstinici, respectiv persoane cu handicap. În ceea ce priveşte strict copiii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare are în subordine un număr de 15 case de tip familial în care oferă servicii de găzduire, integrare socio-profesională, servicii de consiliere, orientare şcolară şi personală pentru beneficiarii cu dizabilităţi. DGASPC Satu Mare mai are două centre de plasament la Hurezu Mare şi Halmeu. În aceste centre există un număr de 259 de copii, cărora li se oferă o nouă şansă la o viaţă normală.

  Primul popas a fost făcut la Casa de tip familial pentru copii cu dizabilităţi din Amaţi. “În 17 noiembrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului împlineşte 18 ani de existenţă. Practic, prin acest moment, timp de o săptămână se organizează Ziua Porţilor Deschise în toate instituţiile din subordinea Direcţiei. Prin aceste acţiuni am dorit ca şi comunitatea să afle ceea ce se întâmplă în interiorul unui serviciu, că este vorba despre căsuţă de tip familial, că este vorba despre un centru de îngrijire şi asistenţă socială pentru vârstnici, că este vorba despre servicii pentru persoane cu dizabilităţi”, a declarat directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoş.

  Directorul adjunct al DGASPC Satu Mare, Eugenia Ardelean, i-a invitat pe sătmăreni să se convingă că toate condiţiile din aceste centre au suferit îmbunătăţiri radicale. “Îi invit pe toţi sătmărenii să vadă în ce condiţii trăiesc copiii noştri. Copiii au asigurate toate drepturile, toate condiţiile de a trăi şi de a urma o formă de învăţământ. Condiţiile din aceste centre s-au îmbunătăţit evident în ultimii ani. Era o vorbă mai demult cum că să nu ajungi în casele de copii. Dar copiii noştri au acum condiţii optime de a trăi şi de a-şi desfăşura activitatea”, a declarat Eugenia Ardelean.
  Ciprian Mareş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img