More


  Act de eroism al ambulanţierilor sătmăreni

  =

  catalintitu

  Doi sătmăreni au fost salvați în ultimul moment de către angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare, care au format un lanţ uman în apa rece a Someşului până la sosirea pompierilor. Totul s-a petrecut miercuri seara, în jurul orei 17.25, când autorităţile au fost sesizate despre faptul că două persoane au căzut în râul Someş în localitatea Satu Mare.

  Eroism al asistenţilor şi medicilor
  Patru asistenţi şi medici au dat dovadă miercuri de un veritabil act de eroism, intrând efectiv în apă pentru a le ajuta pe cele două victime. “În jurul orelor 17.30, ambulanţa este solicitată prin dispeceratul 112 despre faptul că doi bărbaţi au căzut în râul Someş în zona ultimelor blocuri din cartierul Micro 16. La locul solicitării au sosit primele două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare (un echipaj cu medic şi altul cu asistent). De remarcat este faptul că patru angajaţi ai Ambulantei au făcut un lanţ uman, au coborât până la victime şi le-au ţinut până la sosirea pompierilor, care le-au scos şi predat echipajelor medicale implicate în operaţiunea de salvare. Cele două victime erau conştiente încă, deşi hipotermice (având temperaturi corporale în jurul a 32-33 grade Celsius). Au fost întreprinse manevre de prim ajutor specifice în aceste cazuri, apoi victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare.

  Pompierii i-au scos din apă
  După ce au ajuns la faţa locului, echipajele Detaşamentului de Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare au intervenit de urgenţă cu un echipaj de căutare – salvare şi un echipaj SMURD, acţionând în colaborare cu alte două echipaje ale SAJ Satu Mare. În momentul sosirii echipajelor, cei doi bărbaţi de aproximativ 31, respectiv 39 de ani, abia mai aveau putere să strige după ajutor după ce au stat blocaţi o vreme în apele reci ale râului. După ce au fost scoşi la mal de salvatori, aceştia fiind în stare de hipotermie, li s-a acordat primul ajutor medical, concomitent cu încălzirea treptată a temperaturii corpului, iar apoi au fost transportaţi şi predaţi la UPU Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img