More


  Au APĂRUT primii BRAZI în pieţe. VEZI care sunt PREŢURILE

  =

  brad

  Sătmărenii care s-au gândit să îşi cumpere şi în acest an un brad de Crăciun trebuie să ştie că deja au apărut primele oferte în pieţe. Este vorba despre brazii în ghivece sau cei pentru plantat, vânduţi de către producători din judeţul Satu Mare. Pe de altă parte, comercianţii din alte judeţe sunt aşteptaţi din data de 13 decembrie. Este vorba despre comercianţii care valorifică brazi tăiaţi din zonele muntoase.

  Sătmărenii au venit cu o alternativă la tăierea brazilor. Este vorba comercianţii care şi-au dezvoltat pepiniere de brazi şi care îi scot la vânzare fie în ghivece fie cu rădăcina ambalată în sac, numai buni de replantat. Preţurile oscilează de la 30 de lei pentru un brăduleţ de circa 30 de centimetri până la 180 de lei pentru brazii de peste un metru. După cum au spus comercianţii, sătmărenii manifestă deja un interes crescut pentru această alternativă.

  “Eu am o pepinieră la Mărtineşti şi îmi vând marfa în pieţele din Satu Mare. Deşi am venit doar de câteva zile în piaţă, pot să spun că oamenii deja se arată foarte interesaţi de brazii în ghiveci sau cei pentru replantat. Consider că şi preţurile sunt bune, acceptabile, în comparaţie cu brazii tăiaţi”, a declarat o comerciantă din Satu Mare.

  Comercianţii de brazi tăiaţi – în special cei din afara judeţului – sunt aşteptaţi să vină săptămâna viitoare în pieţele din municipiul Satu Mare, a declarat reprezentantul Administraţiei Domeniului Public, Eniko Glodean.

  “Un număr de 11 comercianţi de brazi şi-au încheiat contracte de rezervare pentru perioada cuprinsă între 13 – 23 decembrie sau 14 – 24 decembrie. Deci, începând cu 13 decembrie deja aşteptăm să sosească primii comercianţi. Cei care vând brazi în ghivece au contracte încheiate cu noi din august şi septembrie, fiind vorba despre doi comercianţi”, a declarat Eniko Glodean.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img