More


  Autorităţile sătmărene, ÎMPOTRIVA înfiinţării CENTRULUI pentru REFUGIAŢI. Posibil REFERENDUM la TĂŞNAD

  =

  sus

  Autorităţile sătmărene se declară ferm împotriva înfiinţării la Tăşnad a unui centru pentru refugiaţi, chiar dacă ar fi unul de tranzit. După părerea preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, dar a primarului oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, sunt de părere că odată cu înfiinţarea acestui centru, activitatea Staţiunii Balneoclimaterice din oraş ar fi grav afectată. Centrul pentru refugiaţi ar urma să fie amenajat în incinta unei clădiri reabilitată recent din cadrul Comandamentului de Jandarmi Tăşnad, aflat în vecinătatea staţiunii.

  Preşedintele Adrian Ştef a afirmat că autorităţile sătmărene nu au fost informate oficial de intenţia Ministerului de Interne şi că au aflat acest lucru din presă.

  “Eu, în calitate de preşedinte de Consiliul Judeţean, dar nici prefectul sau primarul oraşului Tăşnad nu am ştiut de aceste demersuri. Noi am aflat din presă despre acest lucru şi am primit foarte multe sesizări reproşându-ni-se cum am acceptat aşa ceva. Eu nu sunt de acord să se înfiinţeze acest centru la Tăşnad. Am investit prea mulţi bani în această staţiune, care ajutau la dezvoltarea acesti zone. Sunt 1.200 de locuri de cazare aici. Un centru de cazare pentru imigranţi în această zonă ar însemna subminarea economie judeţului Satu Mare şi a oraşului Tăşnad. Facem demersuri să atragem turişti la Tăşnad şi cu ce ne alegem. Ne trezim că aflăm din presă că judeţul Satu Mare este marele câştigător a uni centru de găzduire a imigranţilor. Mi se pare incorect”, a spus Adrian Ştef.

  Preşedintele Consiliului Judeţean ar fi de acord ca toate judeţele să găzduiască imigranţi şi să fie găsită o soluţie în acest sens şi să fie găsită locaţia potrivită.

  Acesta a mai adăugat că va face demersuri ca să informez primul ministru, preşedinţia, cât de proastă este această locaţie.

  “Sigur, din birou, privită de la Bucureşti, este disponibilă această unitate. Dar aici am avut un proiect cu ISU să realizăm un centru de pregătire pentru situaţii de urgenţă pentru regiunea de Nord-Vest. Acesta ar fi mult mai util decât înfiinţarea unui centru pentru imigranţi. Această locaţie este total nepotrivită”, a mai adăugat Ştef.

  La rândul său, primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, a afirmat că informaţia despre înfiinţarea acestui centru pentru imigranţi i-şa parvenit doar în cursul zilei de luni.

  “Nu mi se pare corect, pentru că aici la Tăşnad, cu un potenţial economic mai limitat, am făcut foarte multe eforturi să dezvoltăm această staţiune. Ajungem astfel că în ultimul sezon estival oraşul să fie vizitat de peste 252 de mii de turişti. Impactul înfiinţării acestui centru la Tăşnad ne-ar duce mult în spate. Aceste centru este la mai puţin de 200 de metri de staţiune şi trebuie să ne închipuim ce s-ar putea întâmpla dacă într-un week-end ar fi 10 mii de turşti? De trei zile sunt într-o presiune extraordinară a tăşnădenilor care spun că nu vor accepta sub nicio formă înfiinţarea acestui centru”, a spus Mitraşca.

  Primarul oraşului Tăşnad a mai afirmat că se poate ajunge chiar la organizarea unui referendum în acest sens.

  “Nu suntem de acord. Chiar ieri am avut o şedinţă de Consiliu Local şi am hotărât să înaintăm memorii către instituţiile abilitate ale statului. Am primit un comunicat din partea domnului prefect şi am impresia că hotărârea este luată. Acest centru ar trebui să cazeze 150 de imigranţi. Populaţia este îngrijorată doarece acest imigranţi ar putea aduce cu ei nişte boli. În condiţiile în care situaţia nu se schimbă, vom ajunge la organizarea unui referendum la nivelul oraşului în cadrul căruia populaţia să decidă. Dar categoric răspunsul va fi nu”, a mai spus edilul şef, care a mai adăugat că prin acest centru pentru imigranţi oraşul Tăşnad ar pierde foarte mult din punct de vedere economic.

  Preşedintele Ştef consideră că nu este târziu pentru a fi găsită o soluţie.

  “Aş încerca să-i determin pe cei care au luat această decizie să uite de judeţul Satu Mare din acest punct de vedere”, a mai spus Ştef.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img