More

    Campanie umanitară de Crăciun, lansată de Asociaţia Stea

    stea

    Pentru a-l ajuta pe Moș Crăciun să ajungă și în acest an la toți copiii și pentru ca bucuria și speranța adusă în inimile celor care au cea mai mare nevoie de acestea să nu fie în restul anului doar o amintire îndepărtată, Asociația Stea a lansat ieri, la sediul centrului de zi din Satu Mare, campania de strângere de fonduri “Moș Crăciun vine și la noi” din cadrul proiectului “Parteneriat intersectorial-baza serviciilor sociale de calitate”. Campania promovează solidaritatea și cetățenia activă pentru a crește șansele de incluziune a persoanelor aflate în dificultate. Scopul este sensibilizarea comunităţii locale cu privire la importanţa susţinerii serviciilor sociale şi de bază pentru persoanele vulnerabile. Implicarea este vitală astfel încât să existe mijloace concrete de a-i sprijini, prin educație și responsabilizare, să-și îmbunătățească situația actuală și să asigure un viitor mai bun copiilor lor.

    Sunt deja alături de Asociaţia Stea Fundația Maria, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare și comunitatea din Livada Mică prin preotul Olimpiu Blideran care a anunțat că va mobiliza mai multe parohii pentru a aduna pachete cu alimente de bază ce vor urma să fie împărțite beneficiarilor asociaţiei. De asemenea, în perioada 14-23 decembrie 2015, angajații împreună cu voluntarii Stea așteaptă sătmărenii să treacă pe la standul asociației din cadrul Târgului de Crăciun din Satu Mare de unde își vor putea alege cadouri pentru cei dragi și vor putea face contribuții pentru susținerea programelor asociației. Obiectele artizanale ce vor fi prezentate la târg au fost realizate în cadrul atelierului de terapie ocupațională „MeșteșugArt” realizat în cadrul centrului de zi al Asociației Stea sub îndrumarea talentatei instructor-meșteșugar Eniko Nezezon de la Asociația Culturală Anranykapu.

    Activitățile din cadrul campaniei continuă în 19 decembrie, când la sediul Asociației Stea se desfășoară activitatea „Sâmbăta în familie” cu invitați speciali, mai exact familii din comunitate care împreună cu beneficiarii Stea continuă să realizeze obiecte artizanale pe care sătmărenii le vor găsi la standul asociației din cadrul Târgului de Crăciun. Unul dintre momentele deosebite pregătite în cadrul campaniei este spectacolul caritabil din data de 18 decembrie 2015, ce se va desfășura cu începere de la ora 18.00 în sala Amfiteatru a Teatrului de Nord din incinta Casei de Cultură. Sătmărenii sunt invitați la o reprezentație cu îndrăgitul actor Erdos Carol , elevi de la Liceul de Artă Aurel Popp, tinere speranțe ale teatrului sătmărean Gergely Oana, Anastasia Ghiță, Flavia Ungur, Narcisa Cristescu, Ștefan Șuta și beneficiari ai serviciilor sociale Stea: Camelia și Aris Varga. Îndrăgitul percuționist Cserey Csaba va susține un recital special, iar trupa de dans “The Hat” de la Școala de Artă va încânta publicul cu o reprezentație deosebită.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE