More


  Consilierii UDMR şi PNL au blocat promovările în Consiliul Judeţean

  =

  cj

  În urma voturilor împotrivă date de consilierii judeţeni UDMR şi PNL, în cadrul şedinţei de ieri, posibilităţile de avansare a angajaţilor din aparatul Consiliului Judeţean în 2016 sunt practic nule. Tot cu aceeaşi ocazie, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind achiziţionarea unui imobil în municipiul Satu Mare unde va fi amenajat un dispecerat integral ISU.

  Voturi hotărâtoare
  Proiectul de hotărâre privind aprobarea planului de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Satu Mare pentru anul 2016 a primit 13 voturi pentru, din partea consilierilor PSD şi ALDE, şi 14 împotrivă, din partea consilierilor UDMR şi PNL, astfel că proiectul a fost respins.

  Preşedintele Adrian Ştef a arătat, după vot, că odată ce acest proiect de hotărâre a fost respins, posibilităţile de avansare ale angajaţilor Consiliului Judeţean în 2016 sunt practic nule. “Dacă acest plan nu a fost aprobat de consilierii judeţeni nimeni din aparatul Consiliului Judeţean nu va putea avansa în funcţie anul viitor, indiferent de naţionalitate, de culoare politică. Cu alte cuvinte, nu vor putea fi modificate nici salariile. Vreau ca opinia publică să afle din ce cauză şi din vina cui nu vor mai putea avea loc avansări anul viitor”, a precizat Ştef.

  Aceiaşi consilieri au respins şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a SC Palat Jud SRL Satu Mare.

  Dispecerat integrat
  Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind achiziţionarea unui imobil de pe strada Titu Maiorescu din municipiul Satu Mare care va fi dat în folosinţă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare. Prezent la şedinţă, şeful ISU, colonelul Gheorghe Dan, a arătat că în acest imobil va fi amenajat un dispecerat integral. “Există un astfel de dispecerat la sediul instituţiei noastre, dar spaţiul de acolo nu este adecvat. Mulţumesc consilierilor judeţeni pentru că au aprobat acest proiect de hotărâre”, a precizat colonelul Gheorghe Dan.

  Cererea consilierilor PNL, fără temei legal
  La finalul şedinţei, consilierii PNL, prin vocea lui Alexandru Panea, au dat citire unei interpelări prin care solicitau demisia de onoare a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

  În acest sens, a fost întrebat cum se procedează în astfel de cazuri directorul Serviciului Juridic, care a precizat că, în ceea ce-l priveşte pe Mircea Govor, încă nu s-a primit nicio înştiinţare oficială. “În momentul în care Prefectura va fi informată oficial, prefectul poate dispune, în termen de 48 de ore, suspendarea din funcţie a celui vizat”, a precizat acesta.

  La rândul său, consilierul Ioan Viman a arătat că demisia este un act voit şi nu impus, atâta timp cât nu există o sentinţă judecătorească. “Până atunci, Mircea Govor, ca şi orice cetăţean din România, se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Un om politic este considerat vinovat de adversarii săi politici. În aceste momente, adversitatea politică se transformă în ură. În cazul în care va exista o decizie judecătorească, nu se va opune nimeni unei demisii sau demiteri”, a mai precizat Viman.

  Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a arătat că el nu vede niciun motiv pentru care Mircea Govor să fie nevoit să demisioneze. “Din ceea ce am văzut că a apărut prin presă, eu nu văd niciun motiv ca Mircea Govor să-şi dea demisia. Acuzaţiile care i se aduc nu au nicio legătură cu funcţia sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a mai precizat Ştef.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img