More


  Daruri pentru deţinuţi şi copii orfani din partea tinerilor ortodocși din Tur

  - Advertisement -

  tur

  Un număr de 22 de tineri ai Asociației pentru Sprijin și Dezvoltare Comunitară Țara Oașului a Parohiei Ortodoxe Tur, însoțiţi și coordonați de preotul Radu Vasile Rusu, au desfășurat marți o dublă acțiune: „Trup închis, Suflet deschis” și „Dar din dar”, acțiune de ordin misionar-social.

  Astfel că, începând cu ora 10,00, grupul de tineri a prezentat un miniconcert de colinde în Capela Penitenciarului din Satu Mare, acolo unde, după colind, tinerii au împărţit grupului de deţinuţi cozonac şi suc. Momentul a fost unul de sensibilitate emoţională atât pentru persoanele private de libertate, cât şi pentru tineri.

  După acest moment, tinerii s-au deplasat la Casa de tip familial „Alexandra” din localitatea Amaţi, acolo unde, pe fundal de colinzi, au fost dăruite alimente dar şi un aragaz nou pentru această casă unde sunt asistaţi nouă copii. Momentul a fost marcat cu sărbătorirea zilei de naştere a unei fetiţe din această casă, pe nume Mihaela, care tocmai îşi serbase cei 15 ani, iar tinerii vizitatori i-au pregătit un tort şi cele necesare unui astfel de moment. Au socializat, s-au împrietenit şi s-au îmbrăţişat conferind o stare pozitivă generală şi familială în acelaşi timp.

  Toate darurile de alimente şi bani necesare acestei duble acţiuni au provenit din donaţiile credincioșilor parohiei Tur, cărora organizatorii dublei acțiuni le mulţumesc pentru jerfa lor.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img