More  DOREL COICA, desemnat prin STATUT în funcţia de preşedinte INTERIMAR al PSD Satu Mare

   

  psd

  Conducerea interimară a Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD a susţinut azi o conferinţă de presă, ocazie cu care a anunţat că preşedintele interimar al formaţiunii politice a devenit Dorel Coica. Decizia a fost motivată prin prevederile statutului formaţiunii politice, care stipulează că în cazul în care preşedintele de drept nu îşi poate exercita mandatul, funcţia este preluată automat de către preşedintele executiv. Conferinţa de alegeri a viitoarei conduceri se va stabili după întâlnirea cu conducerea centrală a PSD, programată pentru 15 ianuarie 2016.

  Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, a devenit – potrivit statutului – preşedinte interimar. Acesta a mai spus că urmează să se organizeze “în curând” o conferinţă de alegeri şi fiecare membru PSD este liber să îşi depună candidatura.

  “Prin această conferinţă am dorit să anunţăm oficial că preşedintele executiv a preluat conducerea. În data de 15 ianuarie vom avea o întâlnire la Bucureşti cu conducerea centrală a partidului. Conferinţa judeţeană de alegeri se va organiza în curând, iar fiecare membru care îndeplineşte condiţiile îşi poate depune candidatura”, a declarat Dorel Coica.

   

  Dorel Coica a declarat că scopul formaţiunii politice îl reprezintă câştigarea alegerilor, atât în municipiul Satu Mare cât şi în judeţ.

  “Dorim să transmitem tuturor colegilor noştri un mesaj de unitate. Viaţa politică merge înainte, noi o să încercăm să ne facem datoria din toate punctele de vedere. Voi avea o întâlnire şi cu conducerea de la Bucureşti şi o să transmit din partea noastră că o să ne mobilizăm, o să ne pregătim de alegeri pentru că va fi un an destul de greu din punct de vedere al alegerilor şi dorim să le câştigăm atât în municipiul Satu Mare cât şi în judeţul Satu Mare“, a mai spus Dorel Coica.

  Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD şi primar al oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, a precizat că în cursul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire a Ligii Primarilor PSD, ocazie cu care s-a stabilit ca şi o prioritate finalizarea proiectelor de investiţii, astfel încât să nu poată da posbilitatea “adeversarilor politici de a exploata disconfortul produs de aceste lucrări”.
  Vasile Mitraşca a mai declarat că regretă ce i s-a întâmplat fostului preşedinte Mircea Govor, subliniind aportul pe care l-a avut acesta în susţinerea proiectelor de dezvoltare a Tăşnadului.

  “Regret, într-un fel, ce s-a întâmplat cu domnul Mircea Govor. Eu nu sunt un ingrat şi trebuie să recunosc că a ajutat foarte mult Tăşnadul. Trebuie să îi dăm Cezarului ce e al Cezarului”, a precizat Mitraşca.

  Președintele Comisiei de Etică şi Integritate Morală a Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Ioan Pop, a ţinut să facă unele precizări vizavi de acuzaţiile care i se aduc fostului preşedinte Mircea Govor.

  “Foarte multe din acuzaţiile prevăzute în dosarul pe care parchetul l-a realizat sunt lucruri care fac parte din obligaţia unui lider, de a face, de a influenţa, pentru una sau alta din nevoile unei comunităţi. El şi-a asumat şi în calitate de lider al partidului şi în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Sper ca în instanţă să poată să îşi dovedească prin formularea apărării, nevinovăţia. Sau să desfiinţeze multe din acuzaţiile care i se aduc“, a conchis Ioan Pop.

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE