More  Drumul dintre Tăşnad şi Marghita a fost reabilitat

  tasnad

  A fost recepționat, ieri, drumul ce leagă orașul Tășnad de municipiul Marghita. Proiectul nu a fost unul fără dificultăți majore, dar autoritățile au precizat că au reușit să îl ducă la bun sfârșit. Astfel, s-au pompat 62 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii rutiere care leagă cele două județe. Conducerea oraşului Tăşnad speră ca reabilitarea drumului să contribuie la dezvoltarea turismului în zonă. În total au fost reabilitaţi peste 27 de kilometri de drum, din care 18 kilometri pe teritoriul judeţului Bihor.

  Proiect complex, finalizat
  Proiectul a fost unul complex, mai ales din cauza lucrărilor de apă și canal. Cu toate astea, primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, şi primarul municipiului Marghita, Pocsaly Zoltan, se declară mulțumiţi de calitatea lucrărilor.

  Autoritățile județene se bucură că proiectul a fost finalizat și că astfel s-a dat startul colaborării între cele două unități administrativ-teritoriale, au precizat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

  Constructorii au precizat ca finalizarea reabilitării a fost posibilă graţie disciplinei fiscale de care au dat dovadă ordonatorii de credite. Fără plata la timp a lucrărilor – susţine reprezentantul executantului Beniamin Rus – nu se putea termina la timp reabilitarea.

  Istoria şi datele proiectului
  Beneficiarii investiţiei sunt judeţul Bihor, judeţul Satu Mare, oraşul Tăşnad şi municipiul Marghita, fiind încheiat un acord de parteneriat între cele patru unităţi administrativ- teritoriale. Valoarea lucrărilor a fost de 61.954.930 lei şi au fost adjudecate de către S.C. Selina S.R.L.

  Din lungimea totală de 27, 264 km, 2,15 km de drum s-au reabilitat în municipiul Marghita, 16,059 km de drum s-au reabilitat în judeţul Bihor, 6,84 km s-au reabilitat în judeţul Satu Mare, iar 2,215 km de drum s-au reabilitat în oraşul Tăşnad.

  Mostră de dificultăţi întâmpinate
  Reprezentanţii firmei care au întocmit proiectul de modernizare al DJ Tăşnad – Marghita şi cei ai firmei care au întocmit proiectul de modernizare a canalizării în oraşul Tăşnad s-au angajat de-a lungul proiectului într-un schimb de acuze. De exemplu, în cursul lunii martie a acestui an, proiectantul drumului a precizat că a transmis prin email proiectul tehnic către proiectantul canalizării, pentru ca cele două documentaţii să se armonizeze. Doar că, surpriză, proiectantul canalizării a precizat că nu a primit documentaţia. Cauză din care lucrările au fost frânate timp de câteva luni.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE