More


  Economii într-o parte, cheltuieli mai mari în altă parte

  - Advertisement -

  transurban1

  Consilierii locali au aprobat în şedinţa de ieri proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat al Transurban pe anul 2015. Din analiza activităţii Transurban reiese faptul că s-au redus cheltuielile cu combustibilul, mai ales ca urmare a acţiunilor de monitorizare strictă a şoferilor. În acelaşi timp, au crescut cheltuielile cu personalul. În ceea ce priveşte preţul biletelor şi al abonamentelor, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, urmând să fie supus dezbaterii publice. Totuşi, conducerea Transurban nu intenţionează să majoreze preţurile nici anul viitor.

  Veniturile Transurban au scăzut de la 9.970.000 lei, la 9.642.000 lei. În ceea ce priveşte cheltuielile totale, acestea sunt estimate la 9.930.000 lei, față de 9.958.000 lei preconizat anterior, înregistrându-se o scădere de 28.000 lei, reprezentând 0,28%.

  În ceea ce priveşte economiile, cel mai important segment îl reprezintă cheltuielile cu combustibil. “Având în vedere rezultatele execuției bugetare la 30.11.2015, se înregistrează o economie estimată la finele anului față de preconizarea anterioară de 85.000 lei pentru cheltuielile cu combustibilii. De la 2.440.000 lei la 2.355.000 lei”, se arată în analiza activităţii Transurban.

  În schimb, cresc cheltuielile de personal cu suma de 69.000 lei. Este vorba de cheltuieli prilejuite de acordarea a zece tichete cadou de Crăciun pentru fiecare salariat, plata sporurilor de ore suplimentare și sporul de repaus săptămânal. “Lipsa de personal generată de fluctuația mare de personal și suspendările prin concedii de boală pe segmental șoferi, vânzătoare de bilete, controlori, au dus la înregistrarea de ore suplimentare pentru personalul activ, precum și amânarea acordării a o parte din concediul de odihnă pe anul următor, cheltuiala aferentă fiind cuprinsă însă în anul curent”, se mai arată în sursa citată.

  În ceea ce priveşte preţul biletelor şi al abonamentelor, proiectul a fost amânat şi urmează să fie supus dezbaterii publice. Conducerea Transurban, prin vocea directorului Ionuţ Bujor, a declarat că nu intenţionează să majoreze preţurile nici anul viitor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img