More

    Elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, gazdele jandarmilor sătmăreni

    jand

    Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a răspuns marţi invitației conducerii unităţii, director Ramona Costin şi director adjunct Mariana Sălăjan și a coordonatorului de proiect “Şcoala fără violenţă”, Bianca Riţ, şi a organizat o activitate de prevenire şi informare a celor 70 de elevi ai claselor I-X ale Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare.

    Cadrele didactice ale acestei școli le-au oferit elevilor o surpriză, invitând Jandarmeria să prezinte aspecte teoretice și practice legate de misiunile Jandarmeriei, dar și despre fenomenul contravențional și infracțional. Pe lângă misiunile Jandarmeriei, invitații le-au vorbit copiilor și despre delincvența juvenilă, absenteismul şcolar și violență în general.

    Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă și modul corect de acțiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive. Elevii au ascultat cu interes expunerile făcute de cpt. Lucuț Camelia și plt. adj. șef Cîmpianu Bujor, iar după prezentarea aspectelor teoretice, le-au adresat numeroase întrebări jandarmilor. Jandarmii le-au oferit copiilor și cadrelor didactice diferite materiale informative.

    Elevii și dascălii lor au fost foarte încântați de activitățile desfășurate împreună cu jandarmii, le-au mulțumit și i-au invitat să revină.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE