More


  Facilităţi fiscale aprobate de consilierii locali negreşteni

  =

  negresti

  Consilierii negreşteni au votat, în cadrul şedinţei de ieri, o serie de facilităţi fiscale pentru cei care-şi achită datoriile până la data de 31 martie 2016, conform prevederilor legale. Tot cu această ocazie, au fost aprobate noile valori ale impozitelor şi taxelor locale pentru anul viitor, dar şi scoaterea la vânzare a locuinţelor din blocul ANL din oraş.

  Majorări şi penalităţi anulate
  Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilierii locali negreşteni, a fost aprobată procedura de acordare a anulării cotei de 73,3% din majorările de întârziere aferente impozitelor şi taxelor locale datorate bugetului local de persoanele fizice şi juridice din Negreşti-Oaş, în condiţiile în care aceştia îşi achită datoriile până la finele lunii martie.

  Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a precizat că va fi organizată o campanie de informare a negreştenilor cu privire la această hotărâre. “Vom organiza o amplă campanie de informare a persoanelor care au datorii la bugetul local pentru a afla de ce facilităţi pot beneficia dacă-şi vor achita datoriile până la data de 31 martie 2016. Dacă nici în această situţie nu se vor conforma, atunci vom recurge la alte modalităţi de a recupera aceste datorii”, a precizat Aurelia Fedorca.

  Impozite majorate doar unde a impus legea
  Referitor la noile valori ale impozitelor şi taxelor locale pentru 2016, contabilul şef al Primăriei Negreşti-Oaş, Floare Fabian, a arătat că au fost operate majorări doar în cazul în care legea a impus. “Au fost modificate doar acele valori unde legea a impus majorarea. În schimb, în cazul în care decizia de majorare aparţine doar Primăriei Negreşti-Oaş, impozitele şi taxele locale au rămas la nivelul celor din anul 2015”, a precizat Floare Fabian.

  Tot în cadrul şedinţei de ieri, edilii negreşteni au mai hotărât scoaterea la vânzare a locuinţelor ANL, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică de avizare a lucrărilor de modernizare a cartierului Decebal şi au fost stabilite staţiile de pe raza oraşului pentru transportatorii de persoane.

  La finalul şedinţei, primarul Aurelia Fedorca le-a mulţumit consilierilor locali pentru buna conlucrare din acest an, afirmând că 2015 a fost un an foarte bun din punct de vedere al investiţiilor realizate, şi le-a transmis toate gândurile sale bune pentru anul 2016, atât lor, cât şi tuturor cetăţenilor oraşului.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img