More


  Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă de la Negreşti-Oaş, la a XVIII-a ediţie

  =

  datini

  Duminică, a treia zi de Crăciun, la Negreşti-Oaş va avea loc cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă, manifestare cultural-artistică organizată de Primăria şi Consiliul local Negreşti-Oaş, Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, Muzeul Ţării Oaşului, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare. Prin organizarea Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă, organizatorii şi-au propus să crească gradul de implicare a copiilor şi tinerilor, dar nu numai, în activităţi privind păstrarea şi conservarea tradiţiei populare şi, totodată, să încerce o promovare „altfel” a acestor tradiții, a potențialului turistic al zonei, contribuind astfel şi la îmbunătățirea imaginii de țară şi la creșterea atractivității turistice.

  În anul 2013, ediția a XVI-a a festivalului a fost organizată în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism, a căpătat plus valoare și a crescut în calitate. Și în acest an, Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă de la Negrești-Oaș, din Țara Oașului, se află pe lista evenimentelor promovate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

  Manifestarea va începe sâmbătă cu o dezbatere pe tema „Sărbătorile de iarnă la românii de pretutindeni”. Festivalul propriu-zis va începe, de la ora 12.10, cu Parada colindătorilor care va începe de la Catedrala Ortodoxă – Primărie – str. Victoriei – spre Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului. De la ora 12.20, în incinta Muzeului în aer liber al Ţării Oaşului va avea loc deschiderea oficială a festivalului, ocazie cu care va fi decernat titlul de „Cetăţean de onoare al oraşului Negreşti-Oaş” doamnei Finta Floare – Tezaur Uman Viu. Festivalul-concurs al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă se va derula între orele 13.00 şi 14.30. La ora 15.30 va avea loc festivitatea de premiere a formaţiilor prezente.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img