More


  Furnizorii de utilităţi, băgaţi în şedinţă

  - Advertisement -

  prefectura

  Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a convocat ieri o şedinţă de analiză a calităţii furnizării serviciilor de utilităţi publice (energie electrică, apă-canal, gaze naturale) în întregul judeţ. Reprezentantul Guvernului în teritoriu vrea să se preîntâmpine situaţia înregistrată anul trecut la Carei, cu ocazia Revelionului, sau situaţia înregistrată săptămâna trecută în judeţ, atunci când mii de consumatori au rămas fără energie electrică. Cu această ocazie, reprezentanţii firmelor furnizoare de utilităţi publice au dat asigurări că vor face tot posibilul pentru a evita repetarea unor disfuncţionalităţi.

  Toţi furnizorii prezenţi la şedinţă
  La această întrunire au participat reprezentanţi ai societăţilor de furnizare a energiei electrice – respectiv ai Sucursalei de Transport Cluj a Companiei Naţionale Transelectrica SA, Electrica Satu Mare, Agenţiei de Întreţinere şi Servicii Energetice (AISE) Satu Mare şi Electrica Furnizare Satu Mare, ai gazelor naturale – E-ON Distribuţie SA, Gaz Vest SA Arad, CPL Concordia filiala Cluj şi ai serviciului de apă-canal SC Apaserv Satu Mare SA.

  Prefectul a cerut asigurări
  Prefectul Eugeniu Avram a precizat că scopul acestei întruniri a fost de a se asigura, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că evenimente precum cel petrecut joi, 24.12.2015, când, ca urmare a întreruperii alimentării cu energie electrică, produsă de avaria de la Staţia electrică de 220/110/20 kV VETIŞ, 9.700 consumatori din 34 localităţi au fost afectaţi, nu se vor mai repeta.

  Electrica face investiţii
  Directorul tehnic al Sucursalei de Transport Cluj a Companiei Naţionale Transelectrica SA, Ciprian Bud, a informat că Staţia electrică de 220/110/20 kV VETIŞ se află într-un proces de retehnologizare a liniei de medie tensiune şi a sistemului reglare control, lucrările urmând a fi finalizate în luna martie 2016. Potrivit acestuia, în urma acestei etape de modernizare astfel de evenimente vor deveni improbabile.

  Furnizorii de gaze şi apă dau garanţii
  Prefectul a mulţumit companiilor din domeniul furnizării energiei electrice pentru buna colaborare şi pentru promptitudinea de care au dat dovadă în remedierea avariei produse. De asemenea, şi reprezentanţii furnizorilor de gaze naturale şi apă-canal au precizat că serviciile publice sunt prestate în parametrii de calitate şi există echipe de intervenţie 24/24 h, pregătite în caz de avarie.

  Prefectul solicită acţiuni continue
  Prefectul Eugeniu Avram a reiterat importanţa furnizării acestor servicii de utilitate publică pentru activitatea socio-economică a judeţului şi a dispus măsuri de prevenire, verificare continuă, asigurarea permanenţei în dispeceratele proprii şi, în ultimă instanţă, de intervenţie promptă în orice situaţie.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img