More

    Gata cu cozile la cabinetele medicale de stat?!

    cabinet

    Conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare lucrează la un proiect care are în vedere implementarea unui program informatic de programare, prin care să se evite cozile formate la uşile cabinetelor medicale din ambulatoriile unităţii spitaliceşti. Afirmaţia îi aparţine managerului Marcela Papici, care a mai declarat că este nevoie şi să se lucreze la mentalitatea unor pacienţi, care sunt reticenţi la astfel de măsuri de descongestionare a activităţii.

    Un program alternativ care funcţionează
    Managerul Spitalului Judeţean, Marcela Papici, a precizat că deja este funcţional un sistem prin care se fac programări la cabinetele din ambulatorii. Dar numai acolo unde se poate. “Avem programări la cabinetele medicale inclusiv pe sferturi de oră. Eu îmi asum să mergem, inclusiv cu presa de faţă, în orice moment şi pot să vă dovedesc că este aşa. Acolo unde este puţin mai dificil şi se specifică intervalul orar, de exemplu între 09.00 – 10.00, e adevărat, dar în rest, unde se ştie rigurozitatea cu care se lucrează în cabinet, cu sferturi de oră sunt chemaţi pacienţii în cabinet”, a spus Marcela Papici.

    “Este nevoie şi de o schimbare de mentalitate”
    Marcela Papici a mai declarat că este nevoie şi de o schimbare de mentalitate, făcând referire la o categorie de pacienţi care deşi nu îşi fac o programare vin şi stau la uşile cabinetelor şi aglomerează activitatea. “Dar există, din păcate, o cutumă a pacienţilor cu care mă confrunt de luni de zile. Este vorba despre pacienţii care dacă sunt programaţi în data de 17, de exemplu, la ora 08.00 sunt la uşa cabinetului şi nu contează că le vine rândul la ora 09.00, 10.00, 11.00. aleg să aştepte. Am insistat foarte mult să i se comunice fiecărui pacient care se programează ora la care să vină, tocmai pentru ca să nu aştepte, pentru a se evita ca să se stea”, a arătat Marcela Papici.

    Informatica salvează situaţia
    Managerul Spitalului Judeţean a mai precizat că se lucrează la un sistem informatic prin care să se descongestioneze activitatea din ambulatorii. “Dar numai în timp vom putea rezolva toate aspectele acestea. Ne gândim la un program informatic, aşa cum sunt programele de aşteptare la bănci, unde se primeşte un număr de ordine şi se vede pe un monitor pacientul, ora la care urmează să intre. Rolul asistentei nu este să iasă din cabinet şi să spună ceva, pentru că programările se fac la Fişier”, a concluzionat Marcela Papici.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE