More


  Grădina Asociației Stea, în concurs pe platforma “Țara lui Andrei”

  =

  stea

  Grădina Asociației Stea s-a înscris în concurs pe platforma “Țara lui Andrei”. Prietenii, colaboratorii și toți susținătorii care apreciază munca pe care angajații asociației Stea o depun pentru a schimba destinele persoanelor aflate în dificultate sunt invitați să voteze proiectul până la data de 18 decembrie 2015 la ora 16.00. Programul de terapie ocupațională prin horticultură ce răspunde nevoilor de bază a tinerilor fără adăpost implicați, prin transformarea “grădinii Stea” într-o întreprindere socială ce își valorifică produsele printr-un sistem de tip “coș de legume” livrat cu regularitate direct către clienți din comunitate, a intrat în concurs pe platforma „Țara lui Andrei”.

  “Grădina care schimbă destine” își propune să creeze legături între oameni aflați în dificultate și ceilalți oameni din comunitatea sătmăreană propunând multiple oportunități de parteneriat de tip „câștig-câștig”, oportunități ce vor contribui direct la creșterea bunăstării membrilor comunității, conectând diferite nevoi ale acestora și impulsionând atitudinile pro-active. Dezvoltarea programului de terapie ocupațională prin horticultură al asociației Stea își propune să transforme grădina Stea într-o întreprindere socială care să își valorifice produsele printr-un sistem de tip “coș de legume” livrat cu regularitate, direct către clienți din comunitate. Veniturile obținute precum și sprijinul atras din comunitate vor fi folosite la renovarea a 30 de locuințe din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare în care își duc traiul zilnic peste 150 de persoane aflate în dificultate, acțiunea fiind numită “șantiere comunitare”. Aceste acțiuni comunitare vor crea cadrul perfect în care voluntarii și beneficiarii vor interacționa, generând schimbări de mentalități iar întreprinderea socială va asigura cadrul potrivit de dezvoltare a abilităților de muncă și a stimei de sine a 7 tineri fără adăpost în curs de pregătire pentru integrare profesională.

  Ţara lui Andrei este un proiect de responsabilitate socială. Din 2009, prin Ţara lui Andrei, societatea care o promovează susține proiectele care inspiră comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țării lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img